Jeg hører lyder av mus i veggen. Hva gjør jeg?

Vi i Skadedyrproffen svarer på mange spørsmål i løpet av en uke, og noen av disse er nok veldig interessante for våre lesere. Så dermed poster vi noen av dem innimellom. Her er et spørsmål vi fikk fra en kunde i Troms og Finnmark fylke.

Spørsmål fra kunde om mus i veggen og hva han bør gjøre.

Hei,

Har i det siste hørt lyder som tyder på mus i noen av veggene i huset. Ingenting tyder på at musene har kommet seg inn i huset enda. Har gått over musebånd og fasade og funnet enkelte svakheter som jeg tenker å utbedre. Ser dere selger litt ulike produkter og trenger råd til hva jeg bør kjøpe inn og i hvilke rekkefølge jeg bør iverksette ulike tiltak. Min tanke er:

1) Sette ut feller / gift til utendørs bruk langs ytterveggene i nærheten av der jeg tror musene kommer seg inn.

2) Vente et par uker og la fellene gjøre jobben sin, slik at jeg unngår å senere stenge dem inne i veggene.

3) Tette hull og sprekker langs ytterveggene der det ser ut til at mus kommer seg inn.

Vårt svar:

Hei (navn),
mus som er i veggen og som ikke kommer inn, må gå ut for å finne mat og drikke. Det gjør de en eller flere ganger daglig. Bruk feller for å ta dem, før du tetter igjen alle åpninger. Det er viktig å ikke stenge dem inne i veggen.

Hvis de går opp på loftet kan du stenge igjen inngangspunkter, men da MÅ du ha feller på loftet.

Hvis du bare hører dem i vegger og ikke ser aktivitet på loftet, så må du IKKE tette alle inngangspunkter før du er sikker. på at du har fått tatt dem i feller.

1) Ikke bruk musegift. Det er to årsaker til det:

a) Musegift er ikke lenger lov til å bruke utendørs uten at man er godkjent skadedyrtekniker. Grunnen er at det er store problemer med sekundærforgiftning. Det er vanlig med 180 dagers halveringstid på giften, og det betyr at rovdyr og rovfugler som spiser halvdød eller død mus blir forgiftet. Dette er et stort problem.

b) Mus som er forgiftet vil oppsøke skjulesteder, og det er stor sannsynliget for at din vegg er et slikt sted. Død mus vil råtne og forårsake stort luktproblem inne i en vegg. Det er mange som har måtte rive deler av veggen for å finne kadaveret for å bli kvitt lukten.

2) Bruk feller ute. Vi anbefaler enten enkle bokser med musefeller:

Mistenker du 1 mus, sett ut minst 3 av de små fellene, eller 1 stor.

3) Tett hull og sprekker langs og i ytterveggene.

Se denne videoen vi lagde i høst:

 

Har du konkrete spørsmål når du jobber med veggen din så kan du ringe vår fagsjef på 94458058 direkte.

Scroll to Top