Table Of Contents

“Jeg har en katt, trenger jeg fortsatt skadedyrkontroll?”

Du har sikkert hørt folk si: «Hvorfor trenger jeg skadedyrkontroll? Jeg har en katt!” Å ha en katt som patruljerer hjemmet ditt er en fordel for å holde skadedyraktiviteten lav, spesielt mus og rotter. Men det er ikke nok. Tenk på et stort kontorbygg: de har sannsynligvis en sikkerhetsvakt, men de har også et sikkerhetssystem. Tenk på den nyeste teknologien som ditt skadedyrkontrollsikkerhetssystem, og katten din som sikkerhetsvakten.

Skadedyrpatrulje hjemme

Katter som har levd utendørs er flinkere til å jakte på mus i hjemmet ditt. Og selv om ikke alle huskatter er gode musjegere, kan de fortsatt avskrekke museaktivitet med feromonene sine. De elsker å gni mot ting, og når de legger igjen disse duftsporene, forteller det mus at det ikke er et trygt område. Musene vil sannsynligvis finne et tryggere sted hvor de ikke vil bli jaktet daglig.

Det er faktisk bedre hvis katten din fungerer som en avskrekkende mus i stedet for en musejeger. Inntak av mus utgjør en helserisiko for katter. Bare å bite en mus kan infisere katten din med den parasittiske rundormen. Katter kan også få toksoplasmose fra infiserte mus. Dette kan spres til mennesker, noe som er spesielt farlig for gravide. Å holde katten din godt matet vil redusere risikoen for at de spiser musene de finner. Ideelt sett vil de bare nyte spenningen ved jakten og til slutt drepe musen.

Katter er også gode til å legge merke til insekter og vil noen ganger slå dem ut av luften og drepe dem. De kan i det minste varsle deg om insektaktivitet du kanskje har gått glipp av, og du kan ta den derfra. Hvis katten din er fiksert på noe i hjemmet ditt, er det sannsynligvis en mus eller feil.

Scroll to Top