Ikke la gnagere bosette seg i kjøretøyet ditt denne vinteren


National Pest Management Association gir tips for å forhindre at gnagere invaderer biler

FAIRFAX, VA (4. februar 2020) – Bilproblemer som flate dekk og tomme batterier er ofte forbundet med kaldt vær, men det er en annen potensiell trussel mot kjøretøy om vinteren som bilister kanskje ikke er klar over – gnagere. Bare i november 2019 hadde nettsamtaler rundt temaet gnagere funnet i biler en økning på omtrent 1,8 millioner engasjementer*. Denne vinteren oppfordrer National Pest Management Association (NPMA) sjåfører til å ta forebyggende tiltak for å beskytte seg selv og kjøretøyene sine mot truslene fra gnagere.

“Mellom motorens varme, beskyttelse mot rovdyr og rikelig med kabler for tygging, er kjøretøyene våre den ideelle kilden til ly for gnagere som søker tilflukt i kaldt vær. Det er mye lettere for disse skadedyrene å komme inn enn bileiere kanskje skjønner – mus trenger bare en åpning på størrelse med en krone for å komme inn, sier Cindy Mannes, visepresident for offentlige anliggender for NPMA. “Det verste vinterværet er fortsatt å komme i mange regioner over hele landet, så bilister må være på utkikk etter mus, rotter og andre skadedyr som gjør seg hjemme i bilene deres.”

En gnagerangrep i kjøretøyet ditt vil ikke bare føre til kostbare bilreparasjoner, men det kan også utgjøre en trussel mot helsen din. Ikke bare er gnagere bærere av sykdommer, inkludert hantavirus som overføres av hjortemus og pest fra rotter, de kan også være et respirasjonsproblem. Tegn på gnagerangrep i bilen din inkluderer tyggetråder, avføring og gnagde møbeltrekk og isolasjon.

For å unngå trusler mot både kjøretøyet og helsen i vinter, tilbyr NPMA følgende forebyggingstips:

  • Hold kjøretøyet rent: Stablet søppel og papirprodukter fungerer som hekkemateriale for mus.
  • Rett opp fuktighetsoppbygging umiddelbart: Vann er en nødvendighet for at gnagere skal overleve, så en lekkasje i varmeren eller våte materialer som er igjen i kjøretøyet vil trekke dem inn.
  • Eliminer inngangspunkter: Et sprukket vindu eller soltak er alt en mus trenger for å komme inn i en bil.
  • Vær oppmerksom på garasjen: Kjøretøy parkert i garasjer kan fortsatt være utsatt for gnagere. Ta ekstra tiltak for å sikre at garasjen er fri for gnagere ved å holde søppelbøtter dekket, rydde rot og tette åpninger der gnagere kan presse seg gjennom.
  • Sjekk under panseret: Gnagere har en tendens til å bygge reir i nærheten av motoren på grunn av varmen den genererer.
  • Kontakt en proff: Ta bilen til en profesjonell bilmekaniker hvis det er mistanke om eller funnet en gnagerangrep. En lisensiert skadedyrbekjemper kan hjelpe med et gnagerproblem i hjemmet.

*November 2019 online engasjement-funn er et resultat av en nylig nettbasert forskningsstudie utført mellom januar 2018 og januar 2020 av Advanced Symbolics Inc. med et representativt utvalg av 274 500 amerikanere.

###

Om Skadedyrforeningen
NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

3 + 4 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...