Hvorfor har jeg mus i hjemmet mitt? –


Mus er åtseldyr – noe som betyr at de går der det er rikelig med mat, husly og trygghet.

Hvis du har mus i hjemmet ditt, bør det fortelle deg at huset ditt har lagt ut en velkjent “muse-velkomstmatte.”

For å forhindre at mus kommer inn i hjemmet ditt og løse et nåværende museproblem, er det viktig å lære hva som tiltrekker mus og eliminere disse lokkemidlene. I dag går vi over en omfattende liste over hvorfor du har mus i hjemmet ditt – og hva du skal gjøre for å bli kvitt dem.

Sørg for å holde utkikk etter mus denne sesongen. Når høsten begynner og temperaturen synker, begynner mus å infisere hjem!

Hjemmet ditt gir ly

Spør deg selv: Hvis du var en bitteliten mus, ville du foretrekke å sove utendørs på den kalde, våte bakken eller inne i et fint, koselig hus? En nysgjerrig mus som våger seg inn i hjemmet ditt for å finne varmt, tørt ly, vil åpenbart ønske å bli.

Men hvordan kommer mus inn i huset ditt i utgangspunktet?

Mus kan presse seg gjennom mellomrom så små som en krone! De er laget for å klemme seg inn i trange rom: hvis hodet passer gjennom, kan de manøvrere resten av kroppen gjennom rommet.

Hvis du har en mus i huset, er det sannsynlig at det er minst én åpning som slipper dem inn. Vanlige museporter inkluderer:

 • Mellomrom i bunnen av dører som ikke lukkes og tetter ordentlig
 • Mellomrom rundt vinduer
 • Avløp for vask eller badekar (hvis avløpsrørene ikke er ordentlig forseglet)
 • Hull rundt rørlegger- og ovnsgassledninger
 • Udekkede utvendige ventiler
 • Mellomrom rundt kabel og ledningsnett
 • Hull i kjellere og garasjer
 • Hull i fundamentet

For å lukke døren for mus, må du gjøre en grundig inspeksjon av hjemmet ditt for museinnganger. Finn og fyll hullene, sprekkene og sprekkene de kanskje bruker for å komme inn. Dette inkluderer montering av tetningslister på dører, fylling av sprekker og sprekker med fugemasse eller tetningsmasse, og tildekking av utvendige ventiler med nettingskjermer.

Hjemmet ditt gir mat

Hjemmet ditt lager kanskje en buffé for musene som vandrer i. Hva kan de spise? Her er en kort liste:

 • Smuler og søl igjen på gulvet og overflatene
 • Mat utelatt på benkeplater
 • Usikrede pantryartikler (kornbokser, poser med korn, etc.)
 • Dyremat som ikke blir spist i boller på gulvet
 • Poser med kjæledyrmat usikret i pantryet
 • Usikret søppel (inne eller utenfor søppelbøtte)
 • Vann fra utette rør

For å pakke sammen buffeten, sørg for å rydde opp søl umiddelbart og feie opp smuler daglig. Ikke la mat ligge på benkeplatene eller kjæledyrmat i boller over natten. Sikre pantryartikler i lukkbare glass- eller metallbeholdere. (Mus kan tygge gjennom papir og plast.) Invester også i en søppelbøtte med lokk som kan lukkes og ta ut søppelet regelmessig. Til slutt, sørg for å fikse eventuelle utette rør.

Hjemmet ditt gir sikkerhet

Mus elsker steder som gir trygghet – fra elementene og fra rovdyr. De ser etter steder hvor de kan hekke og oppdra babyene sine. Når de først finner et sted å hekke, går de vanligvis ikke så langt unna.

Hjemmet ditt kan gi mange trygge steder for mus å gjemme seg og hekke. Vurder om hjemmet ditt har noen av følgende funksjoner:

 • Høyt gress eller gjengrodd landskap
 • Landskap plantekasser
 • Ubrukte eller lite brukte skur eller fjøs
 • Ubrukte eller lite brukte skap
 • Falske tak
 • Mellomrom under gulvet
 • Kloakk
 • Loft
 • Kjellere

Mus ser vanligvis etter bortgjemte, uforstyrrede steder i listen ovenfor. Men hvis du eier en fritidsbolig eller ubebodd investeringseiendom som står ledig i lange perioder, kan du finne et museproblem hvor som helst. (De har råd til å være litt mer frekke når det ikke er noen i nærheten som kan fange dem.)

Du kan også utilsiktet forsyne mus med alt de trenger for å lage reiret sitt. Hvis hjemmet ditt er rotete, er det flere steder for mus å gjemme seg. Mus vil også dra nytte av alle myke materialer du har liggende for å fore reirene deres (tenk garn, stoff, papirhåndklær, blader, isolasjon osv.).

Hvordan bli kvitt mus i hjemmet ditt

Mus kan ødelegge hjemmet ditt – tygge på ledninger og vegger, forurense maten din, spre sykdommer og skade eiendelene dine.

Fordi mus formerer seg så raskt, er det viktig å handle raskt. Å bli kvitt et museproblem er en flertrinns tilnærming som inkluderer å finne og eliminere reiret i hjemmet ditt, pluss å iverksette tiltak for å forhindre fremtidige problemer.

Den beste måten å bli kvitt mus på er å kontakte proffene for å hjelpe deg med det! Vi har kunnskapen, erfaringen og verktøyene til rådighet for å bli kvitt mus raskt.

Kontakt Scherzinger Pest Control, et pålitelig skadedyrbekjempelseselskap i Greater Cincinnati og Northern Kentucky-områdene, inkludert Dayton, OH, og nå Columbus, OH. Vi har vært pionerer og utviklet nye standarder for måter å eliminere og kontrollere insekter og skadedyr på. Kontakt oss på telefon på 1-877-748-9888 eller via vår nettside, Facebook eller Twitter.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

8 + 10 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...