Hvorfor er det mus i huset mitt?

Mus er åtseldyr – noe som betyr at de går der det er rikelig med mat, husly og trygghet.

Hvis du har mus i hjemmet ditt, bør det fortelle deg at huset ditt har lagt ut en velkjent “muse-velkomstmatte.”

For å forhindre at mus kommer inn i hjemmet ditt og løse et nåværende museproblem, er det viktig å lære hva som tiltrekker mus og eliminere disse lokkemidlene. I dag går vi over en omfattende liste over hvorfor du har mus i hjemmet ditt – og hva du skal gjøre for å bli kvitt dem.

Hold øye med mus i ditt område denne høsten! Mus angriper hjem når høsten nærmer seg og temperaturen begynner å synke.

Hjemmet ditt gir ly

Tenk på dette: Vil du heller sove på kald og våt mark utendørs eller i ditt koselige hjem? Hvis en nysgjerrig mus våger seg inn i huset ditt for å søke varme og tørt ly, vil den gjerne forbli.

Hva er den beste måten å hindre mus i å komme inn i huset ditt?

Mus kan passe gjennom bittesmå rom, selv så små som en krone. Kroppene deres er designet for å fungere på trange steder. De kan presse hodet gjennom et hull og manøvrere hele kroppen inn i rommet.

Hvis du har en mus i huset, er det sannsynlig at det er minst én åpning som slipper dem inn. De vanligste inngangspunktene for mus er:

 • Mellomrom i bunnen av dører som ikke lukkes og tetter ordentlig
 • Vinduerhull
 • Avløp for vask eller badekar (hvis avløpsrørene ikke er ordentlig forseglet)
 • Hull rundt rør og ovnsgassledninger
 • Utvendige ventiler som ikke er dekket
 • Det er hull i kabler og ledninger
 • Hull i garasjer og kjellere
 • Fundamentet har hull

For å lukke døren for mus, må du gjøre en grundig inspeksjon av hjemmet ditt for museinnganger. Fyll eventuelle hull eller sprekker som kan komme inn i huset ditt. Installering av tettestriper rundt dører, tette sprekker eller fylle dem med tetningsmasse og dekke utvendige ventiler med nettingskjermer er noen av alternativene.

Hjemmet ditt gir mat

Du har kanskje et hjem som tilbyr en fest for mus som kommer på døren din. De vil kanskje spise noe. Her er en kort liste:

 • Splatter og smuler igjen på overflater og gulv
 • Legg mat på benkeplatene
 • Kornbokser og poser med korn er ikke sikret.
 • Legg kjæledyrmat i boller og la det stå på bakken.
 • Usikret kjæledyrmat i poser
 • Usikret søppel, innvendig eller utvendig
 • Vann fra lekkende rør

Rydd opp alt søl og smuler umiddelbart før du pakker buffeten. Ikke la mat ligge på benkeplatene eller kjæledyrmat i boller over natten. Du bør oppbevare pantryartikler i metall- eller lukkbare glassbeholdere. Papir og plast kan tygges av mus. Sørg for at du har en søppelbøtte med lokk og tøm den regelmessig. Pass på at du fikser utette rør.

Hjemmet ditt gir sikkerhet

Mus elsker steder som gir trygghet – fra elementene og fra rovdyr. Mus oppsøker steder å hekke, oppdra barna sine. Når de først finner et sted å hekke, går de vanligvis ikke så langt unna.

Det kan være mange gjemmesteder og trygge områder for mus i huset ditt. Sjekk om hjemmet ditt inneholder noen av disse funksjonene.

 • Gjengrodd eller høyt gress
 • Landskap plantekasser
 • Skur og fjøs ikke brukt ofte eller i god stand
 • Lukkede skap eller lite brukt
 • Falske tak
 • Goops under gulvet
 • Kloakk
 • Loft
 • Kjellere

Listen over steder ovenfor er ideell for mus fordi de tiltrekkes av de rolige, uberørte områdene. Du kan ha en infestation hvis feriehuset eller investeringseiendommen er ledig i lang tid. (De har råd til å være litt mer frekke når det ikke er noen i nærheten som kan fange dem.)

Utilsiktet å gi mus alt materialet de trenger for å bygge reiret kan være en annen mulighet. Mus vil finne flere gjemmesteder hvis huset ditt er rotete. Hvis du lar myke materialer ligge rundt, for eksempel stoff, garn, håndklær, løv eller isolasjon, vil de bruke dem til å dekke reirene sine.).

Hvordan bli kvitt mus i hjemmet ditt

Mus kan ødelegge hjemmet ditt – tygge på ledninger og vegger, forurense maten din, spre sykdommer og skade eiendelene dine.

Fordi mus formerer seg så raskt, er det viktig å handle raskt. En flertrinnsprosess er nødvendig for å bli kvitt mus fra huset ditt. Dette inkluderer fjerning og forebygging av fremtidige angrep.

Det er best å leie inn fagfolk for å hjelpe deg med å bli kvitt mus. Fagfolkene har erfaring og kunnskap til raskt å eliminere mus.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

2 + 15 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...