Hva spiser mus?

Mus, spesielt husmus, er det vanligste gnager som folk finner i hjemmene sine. De har en tendens til å lage reir av ethvert materiale de kan finne, og begynner ofte å angripe hjemmet ditt ved å krype inn gjennom sprekker eller hull. De har en fantastisk evne til å presse seg gjennom små hull og sprekker. (Derfor anbefaler vi å bruke en musebørste for å sikre huset ditt.)

Denne musetypen er vanligvis lys grå med blek underbuk, men kan også ha innslag av brunt. De er stort sett fra 6 til 10 cm lange. De formerer seg også raskt og spiser et bredt utvalg av menneskelig mat. Noe som betyr at hvis du har et museproblem, kan du også finne ut at de har raidet matskapene dine.

Her er hva du bør vite om matvanene deres og hvordan du forhindrer dem i å bo i hjemmet ditt.

Musemat

Husmus er altetendemen foretrekker å spise enkel mat som korn, frukt, frø og nøtter. I motsetning til hva mange tror, ​​er ikke ost favorittmaten til en mus, selv om de vil spise den og praktisk talt alt som lukter godt. De spiser gjerne kjæledyrmat (hundemat, kattemat og annet dyrefôr), avhengig av hva som er tilgjengelig.

De vil også spise insekter hvis de finner dem, og vil gå i søppeldunker for å finne matrester. Husmus spiser vanligvis i skumring og daggry, og noen ganger i mellom.

Dessverre kan mus også forårsake mye skade på eiendom og helserisiko.

De er kjent for å gnage på elektriske ledninger og PEX-rør i vannrør. Noen ganger på jakt etter mat, og andre ganger for å bruke det som byggemateriale i reiret

De kan også grave seg ned i isolasjon, bokser, papirer og andre materialer for å bygge reir og produsere avkom. Spesielt i de kalde månedene kan de gjøre mye skade inne i et hjem, og kan også angripe biler for å holde varmen. Mange har opplevd at mus har gnagd på deler av bilen, som for eksempel rørene til spylervæsken.

Dessuten kan deres spisevaner sette måltidene dine og kroppen i fare; De kan bære mange mikrober og patogener som er skadelige for mennesker, for eksempel hantavirus, og kan forurense maten din når de selv søker etter det.

Tegn på museangrep

Noen av de vanligste tegnene på museangrep inkluderer:

  • Skadede matbeholdere med gnagemerker på
  • Finne matrester med smokkemerker
  • Finne liten, stavformet avføring (museskitt/musepellets)
  • Elektrisk skade fra tygging
  • Oljeaktige skrapemerker på vegger og/eller fire- eller femtåede fotspor på gulvet

Mus formerer seg også raskt

En enkelt hunnmus kan føde opptil seks unger hver tredje uke. Dette kan vise seg å være farlig ikke bare for matskapet og det elektriske systemet, men også for allergier og astma, da partikler av museskitt og urin kan komme inn i luften og utløse disse tilstandene.

Hvordan bli kvitt mus

Hvis du tror du kan ha et museproblem, kan du sette feller. Både klafffeller som dreper musene, og feller for levendefangst. Du kan også sette ut musegift, men du må ha en versjon som er godkjent for bruk av privatpersoner.

Mange agn musefeller med peanøttsmør og andre søttluktende eller klissete stoffer. Når du gjør det, bør du også sjekke fellene og sørge for å holde dem under oppsyn til enhver tid.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

13 + 5 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...