Hva bør du gjøre når du henter inn et profesjonelt skadedyrfirma?

Det å hente inn et profesjonelt byrå for skadedyrkontroll betyr ikke at du bare kan ringe dem, og deretter lene deg tilbake og vente. Effektiv eliminering krever et partnerskap mellom de profesjonelle skadedyrbekjemperne og huseieren, deg, der begge tar grep for å få skadedyrene ut – og sørger for at de holder seg unna.

Mens forberedelsene som kreves av huseieren er ganske standard, vil de fleste firmaer gi deg en liste over spesifikke forberedelsestrinn som skal fullføres før besøket deres. Fordi mangel på forberedelse kan gjøre en behandling usikker eller forårsake reinfestering av hele hjemmet eller bygningen, vil mange firmaer ikke behandle områder som ikke er forberedt i henhold til deres spesifikasjoner.

Her er noen tips til hva du bør gjøre for å foreberede til ulike typer skadedyrbehandling:

Fjerne kakerlakker

Det finnes måter å forberede seg på kakerlakkkontroll. I dag bruker fagfolk oftest gel agn insektmidler for å kontrollere og eliminere kakerlakker. Dette krever plassering av små perler av gel agn i områder der kakerlakker er kjent eller forventes å havne, reise eller parre seg. I tillegg til å rengjøre hjemmet ditt før skadedyrbesøket, bør du forplikte deg til å holde hjemmet ditt så ryddig og rent som mulig for langsiktig suksess. Dette bidrar til å eliminere matkilder for insektene, noe som gjør agnet mer attraktivt. Så putt den type mat som insektene spier inn i plastbokser og gjør maten utilgjengelig for insektene.

Dersom noen i hjemmet har spesielle allergiproblemer, er gravide eller er under ett år, bør firmaet informeres før service. Alle mennesker og kjæledyr bør holde seg utenfor området som betjenes så lenge som spesifisert av firmaet.

Fjerne maur

I likhet med kakerlakkjobber, bruker fagfolk ofte gel agn insektmidler for å kontrollere og eliminere små maur. Dette krever plassering av små perler av et gel-agn, først og fremst i områder der maur har blitt sett spisende eller der det er samlinger av maur. Dette agnet kan plasseres på små stykker papp eller en annen holder, eller det kan være inne i en maur-agnstasjon (som er det vi anbefaler). Grunnleggende forberedelsestrinn inkluderer opprydding av søl, grundig støvsuging og oppbevaring av mat i maursikre beholdere eller kjøleskap. Igjen handler dette om at agnet er mye mer interssant for maurene dersom de er avskåret fra all annen mat.

Bekjempe mus og rotter

Synet av til og med en enkelt mus eller rotte i hjemmet ditt kan bety at det bor en hel familie (med tanter, onkler og andre slektninger) i hjemmets kjeller, i veggene eller gulvene, eller i og rundt lagrede gjenstander. Det er flere måter å bli kvitt musene og rottene på selv, men det er også sannsynlig at det er tider hvor det er bedre å tilkalle en profesjonell.

For å sikre at behandlingen er så effektiv og langvarig som mulig, start med å reparere alle hull i vegger og langs fotlister og tette dører som ikke lukker ordentlig. Fjern også alle gjenstander fra toppen av kjøleskapet og fra under kjøkkenvasken for å gi fri tilgang til disse områdene.

Bekjempe veggedyr

Veggedyr har blitt et av de mest alvorlige skadedyrproblemene og er blant de vanskeligste å kontrollere. I nesten alle tilfeller kreves profesjonell service for fullstendig eliminering. Imidlertid spiller huseieren eller beboeren en viktig rolle i suksessen til et behandlingsprogram for veggedyr. Slik begynner du å forberede deg til en servicesamtale:

  • Fjern alt sengetøy (laken, trekk osv.) fra madrasser og springfjær på alle soverom.
  • Vask alt sengetøy i det varmeste vannet som er mulig. Ikke skift ut sengetøy før minst fire timer etter behandling, eller som instruert av firmaet.
  • Fjern alle personlige gjenstander, inkludert klær, leker, sko, lagrede materialer osv. fra møblene og gulvet i hele hjemmet.
  • Følg anvisningene til skadedyrfirmaet
Scroll to Top