Fuglepigger – Hold fugler unna taket med fuglepigger

Hvert år bruker huseiere tusenvis av kroner på å rydde opp etter og reparere skader forårsaket av skadedyr. Duer elsker å raste på kantene av taket ditt på jakt etter middag eller bare nyte solen. De kan forårsake mye skade på taket, samt sette deg og ditt utendørs kjæledyrs helse i fare.

Duer kan bringe sykdom

Duer kan bære hvilken som helst av 60 overførbare sykdommer, inkludert West Nile Virus og Hystoplasmose. Avfallet etterlatt av duene kan inneholde lopper, midd og flått. Det er viktig for huseiere å kvitte seg med duer så snart de ser dem ankomme.

Montere fuglepigger

En av de beste måtene å holde duer unna taket ditt er å installere fuglepigger på toppene og kantene.Dette kalles fuglesikring.

De fleste duer vil lande på toppen eller kanten av et tak først for å se seg rundt og forsikre seg om at de er trygge, de vil deretter gå rundt på taket og lete etter en god raste- eller hekkeplass.

Fuglepigger gjør det umulig for duene å lande på områdene som piggene dekker. Hvis de ikke kan lande på taket ditt, vil de mest sannsynlig gå videre til et mer gjestfritt sted.

Ulike typer fuglepigger

Det kommer fuglepigger i mange varianter.

Materiale

Det finnes alle plast pigglister samt plast med rustfrie pigger. De fleste fuglepigger kommer i 60 cm seksjoner og installeres enkelt ved hjelp av enten lim eller skruer. Når du installerer fuglepigger på taket ditt, vil du mest sannsynlig bruke lim, da spiker eller skruer vil sette hull i takmaterialet.

Fuglepigger i plast pleier å være rimeligere enn modellen i rustfritt stål. De er laget av polykarbonatplast som ligner på frontlyktene på en bil, så de er veldig stive og vil vare en stund på taket.

Farger

Fuglepigger av plast kommer vanligvis i en rekke farger for å matche taket ditt. Har du tegltak kan du få tak i de terrakottafargede piggene.

Montering av fuglepigger

Fuglepigger i rustfritt stål har en plastbunn med pigger i rustfritt stål. De er like enkle å bruke som plastpigger; de er bare mindre synlige når de er installert. Pigger i rustfritt stål kommer i to fots seksjoner og monteres enkelt ved hjelp av lim eller skruer. Igjen er det best å bruke lim på takapplikasjoner, da du ikke ønsker å lage hull i taket. Når de er installert, gjør piggene det praktisk talt umulig for større fugler som duer og måker å lande på takets topper og kanter.

Gjør det selv – eller sette bort til profesjonelle?

Å installere fuglepigger er et flott gjør det selv prosjekt i helgen hvis du vil gjøre det på huset ditt. Men hvis det er høyere bygninger, større fasader etc så pleier man å sette bort jobben til profesjonelle.

Avhengig av alvorlighetsgraden av dueproblemet, kan pigginstallasjonsjobber ta mange timer å fullføre.

Det er viktig å gjøre en grundig opprydding før du installerer noen form for fuglekontrollsystem. Duer og andre fugler tiltrekkes av duften deres, så de vil prøve å lande og hekke på de samme stedene år etter år. Det er best å desinfisere og deodorisere området før fuglepiggene installeres. Vær forsiktig før du renser fugleavføring; fjern aldri tørket avføring, da du kan inhalere støvet, som kan bære sykdommer. Fukt alltid avføringen først og skrap den i søppelsekker for å kaste den.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

6 + 4 =

Jeg hører lyder av mus i veggen. Hva gjør jeg?

Jeg hører lyder av mus i veggen. Hva gjør jeg?

Vi i Skadedyrproffen svarer på mange spørsmål i løpet av en uke, og noen av disse er nok veldig interessante for våre lesere. Så dermed poster vi noen av dem innimellom. Her er et spørsmål vi fikk fra en kunde i Troms og Finnmark fylke.Spørsmål fra kunde om mus i...