Fuglesikring av duer

Fuglesikring

Hvert år bruker hus, gårder og bedriftseiere store summer på å rydde opp etter fugler som har oppholdt seg på takene og i bygging av bygninger. Fugler som duer, kråker og måker elsker å bruke bygningsflater til å lande, spise og bygge reir. Dette kan man unngå ved å bruke rett type fuglesikringsutstyr, montert på rett sted. Dette kan vi hjelpe deg med.

Problemene som kommer av mangelfull fuglesikring

Ødeleggelse av bygninger: Fuglenes avføring er sur og vil raskt tære på byggematerialer. Dette gjør at bygningen trenger oftere reparasjoner, eller at den fortere blir seende stygg ut. På grunn av dette kalles fugl for skadedyr, og fuglesikring er en type skadedyrkontroll.

Spredning av sykdommer: I tillegg er det slik at avføring fra fugler også kan være bærer av smittsomme sykdommer. Dette er spesielt plagsomt for dem som har uteservering eller der fugler kan komme inn i områder med matproduksjon.

Mye lyd og nærgående: I tillegg er det slik at for eksempel byduer og måker kan være veldig plagsomme for kafégjester og andre som skulle ønske å sitte i fred på en stol eller en benk. Det er mange som ønsker hjelp med å få bort spesielt duer og måker nettopp fordi de plager gjestene slik at gjestene heller går til andre steder.

Løsningen: For å hindre spredning av sykdom og hindre skade på eiendom, er det viktig å installere en form for fuglekontrollsystem før fugleproblemet kommer ut av kontroll. Da blir man kvitt skadedyr problemet. Et godt system for fuglesikring sørger for at man får god kontroll på fuglene.

Slik utføres fuglekontroll

Planlegging

Når du planlegger å montere en sikring mot fugler, er det viktig å sørge for at du vet hva slags fugler som er problematiske. Du må vite hva de gjør og hvor mange det er. Det finnes mange fuglekontrollprodukter på markedet, men de mest effektive for å hindre dem å lande og å hekke på en bygning er de som fysisk holder fuglene unna.

Først finner man det som er problemområder og problemer, og deretter planlegges den fuglesikringen som vil fungere best for å løse problemet. Oftest er det montering av fuglepigger, fugletråder og fuglenett.

Montere fysiske produkter

For flate overflater som tak, kanter, vindusbrett og byggeskilt foreslås det å bruke produkter som fuglepigger, fugletråder eller elektriske fugleskinner. Dette hindrer dem å lande, eller i alle fall gjør at de ikke trives med det. For store områder der fugler samles, for eksempel under store beskyttende tak, er det best å bruke fuglenett for å utelukke fugl fra disse områdene.

Vedlikehold

Riktig montert fuglesikring vil vare i mange år. Men vær og vind kan gjøre at noe løsner og må fastmonteres på nytt, eller det må gjøres noen tilleggsjusteringer etter at man har fått ny erfaring med hvordan fuglene faktisk oppfører seg. Dette kalles vedlikehold, og det kan inngå i en skadedyr-serviceavtale hvis dere ønsker en slik.

Når du ønsker hjelp med fuglesikring så ta kontakt med oss for gratis befaring!

fuglesikring av måker

Her er noen av grunnene til at fuglekontroll er viktig

 • Fugler, fugleskitt og hekkemateriale kan inneholde sykdommer og parasitter.
 • Fugleskitt kan gi skader fordi det er svært surt og kan flekke og etse byggematerialer.
 • Fugler kan forurense matproduksjon
 • Fugler forurenser møbler og plager gjester.
 • Regelmessig rengjøring av fugleskitt kan koste bedrifter store summer hvert år.
 • Fuglereir kan tette sluk i tak og takrenner.
 • Fugler kan utgjøre en brannfare i nærheten av belysning eller andre elektriske installasjoner. Dette er skader mange ikke tenker på.
 • Jo lenger fuglene kan hekke eller roe seg ned i et uønsket område, jo vanskeligere blir det å fjerne dem.
 • Det er viktig å ha en proaktiv tilnærming når du arbeider med skadedyr-fugler. I det lange løp kan det spare deg for tid og penger.

Utstyr for fuglesikring

Fuglenett

Dette er et godt valg for halvlukkede rom og store åpne områder, som hager. Fuglenettet kommer i en rekke materialer, kraftige og lettere alternativer er tilgjengelige. Den gir en beskyttende barriere som hindrer fugler i å komme inn, men tillater sollys og tillater vanning av grønne områder. Denne kan brukes mot måker, duer og småfugler.

Fugletråd/ fuglewire

Fugletråd er et nesten usynlig strammet ledningssystem som hindrer fuglene i å sitte og oppholde seg i området der den er montert. Fugletråd som hindring er en metode som er mindre aggressiv og hindrer duer og måker i å prøve å slå seg ned på smale bygningstrekk som takkanter, vindusrammer og andre steder hvor det er mulig å oppholde seg. De virker ved å hindre fugler i å bruke høye avsatser som utkikksposter. Dette gjør steder mindre attraktive for fuglene. Dette er en god metode for å sikre kantene på flate tak mot plagsomme fugl.

Fugletråd brukes på følgende steder

 • Steder med lite problem ennå av problemfugler
 • Nye bygninger der fugler ennå ikke har begynt å oppholde seg.
 • Bygninger hvor det kreves en diskret fuglevernmetode.
 • Fugletråd er en kostnadseffektiv måte å redusere et problem med måker eller duer.Hvordan bli kvitt duer

Ulike fugler og hvordan kontrollere dem

Hvordan bli kvitt duer

Fuglepigger er en effektiv og enkel måte å hindre fugler i å hindre fugler i å sitte eller hekke i utsatte områder som flate tak, takutstikk, avløpsrør, takrenner og smale avsatser. Disse fungerer godt mot duer.

Disse piggene er laget av rustfritt stål og skader ikke fuglene, de er fleksible, tåler UV-lys og kan monteres nesten hvor som helst med et spesielt lim. Med lim slipper man å bruke skruer og dermed å skade bygningen. Dette er spesielt nyttig når en bygningsoverflate ikke kan bores som metallplater, brystninger og takstein. Fuglepigger finnes i forskjellige bredder.

Det er viktig å merke seg at til tross for deres fleksibilitet og effektivitet, kan fuglepigger være mindre vellykkede på svært lune steder. Duer har til og med vært kjent for å bygge reir på toppen av piggene hvis det betyr at de får leve i sitt foretrukne hekkeområde.

Hvis du har et problem med duer, vil vi fortelle deg hva som passer og gi våre anbefalinger slik at fuglene ikke kommer tilbake. Ta kontakt!

bli kvitt byduer

Hvordan bli kvitt måker

Man monterer det samme som for mot duer, men man må gjerne opp i dimensjoner.

Måkepigger er en tyngre utgave av duepiggene og har en litt lengre pigg, som hindrer dem i å lande i forkant av bygget, og på utsatte steder som lyktestolper, avløpsrør og takrenner som måkene liker å sitte på.

Bli kvitt måke - fuglesikring

Be om tilbud for fuglesikring

For tilbud, gratis befaring, ta kontakt på e-post eller telefon. Vi gjør mange typer skadedyrkontroll. Vi kan avtale uforpliktende befaring og pristilbud for utførelse av fuglevern.

Scroll to Top