Chipmunk Basj vs. Mus Basj

Chipmunks og mus er begge gnagere, og begge er flinke til å spise og enda bedre til å lagre mat. Faktisk gjør de det begge nesten på samme måte. Imidlertid finner vi at jordekornet kan lagre mer mat (mye mer faktisk) i tarmene sine, og musene kan lagre mindre i deres. Hvis du vil finne ut mer om disse to skapningene bortsett fra jordekorn-bajs vs. muse-bajs, så les videre.

Vanlige vanlige spørsmål om jordekorn og musebæsj

1.Hvordan ser jordekornsbæsj ut?

2. Tørket jordekorn bæsj?

3.Hvordan ser musebæsj ut?

4. Gammel musebæsj. Hvordan ser det ut?

Chipmunks og mus: likheter og forskjeller

For de som ikke er klar over, er jordekorn og mus to forskjellige typer rotter som ser veldig like ut. De er først og fremst nattaktive og finnes i naturen i skog og mark. Begge gnagere har fire stubbete ben, en hale og en pels, men de har forskjellige størrelser, dietter og habitater. Chipmunk er en liten gravende gnager som er hjemmehørende i den østlige delen.

De lever i kolonier og sees ofte i trehull. I motsetning til en mus, vil jordekorn vanligvis lage en haug med små riper på veggen eller taket når de beveger seg rundt. Musen er en vanlig gnager som lever på den nordlige halvkule. Musekolonier kan finnes i skoger, gressletter og gårder.

Chipmunks og mus er begge gnagere. Men det er en stor forskjell mellom dem, jordekornet har en tush, og musen, vel… ikke. Vanligvis løper jordekorn og bækker, men mus, vel, det gjør de ikke. De skal ikke løpe, og de løper ikke. De bare driter.

Både jordegern og mus produserer en helt spesiell type bæsj som vanligvis er veldig vanskelig å få tak i. Selv om denne avføringen kanskje ikke appellerer til noen, er den absolutt fascinerende for mange mennesker. Vel, jordekorn, mus og andre gnagere lager mye bæsj. Mye! Avhengig av størrelsen på dyret, varierer mengden av bæsj. Chipmunks har en tendens til å skille ut mer enn mus, og mus skiller ut mer enn rotter. Det er derfor, hvis du finner deg selv i å rydde opp i jordekorn-bajs, vet du at du har en lang vei.

Hvordan vil du skille dyrebæsj fra hverandre?

Når det gjelder jordekorns-bajs vs. muse-bajs, kan begge bæsj til disse dyrene se like ut ved første øyekast, men det er noen få forskjeller som er verdt å merke seg. Chipmunk avføring er mindre enn museavføring og har en mindre hale. Chipmunk avføring har en tendens til å være jevnere, mens museavføring er mer uregelmessig og ser ut som om den har blitt presset mot en vegg. Chipmunk-avføring ser ut som den har blitt flatet ut, mens muse-avføring har en skråkant.

Basj som jordegern etterlater seg er veldig forskjellig fra musebæsj ved at de er brune og mer kompakte, selv om begge typer avføring er myke og squishy. De produserer en mye finere pellet som består av omtrent 300 til 400 små pellets, men den er fortsatt omtrent på størrelse med et riskorn. Det er derfor jordekorns bæsj er liten og blir forvekslet med musebæsj.

Hovedforskjellen mellom jordekorn-bajs vs muse-bajs er at jordegern vanligvis spiser mye vegetasjon og frø og spiser mye frukt og bær. Dette gir dem en utmerket kilde til ernæring og et ganske sunt kosthold. På den annen side spiser mus mye korn, som ofte inneholder mye frø og korn, og er relativt usunt.

Hva bør du gjøre hvis du har sett en av disse bæsj?

Greit, du har sett en mus eller jordekorn bæsj i hjemmet ditt. Hva burde du gjøre? Svaret er enklere enn du tror. Sjekk ut følgende:

  • Bruk en mopp, ikke en støvsuger. Mus og jordekorn er søte små skapninger som er til sjenanse i mange hjem. Noen ganger vil de lage et rot og kan alvorlig påvirke huset og helsen til beboerne. Når tiden kommer for rengjøring, vil de fleste velge å bruke en støvsuger. Dette er en stor feil. Støvsuging kan faktisk spre bæsj fra mus eller jordekorn rundt i huset og gjøre ting verre. I tillegg kan de ende opp med å forårsake alvorlig skade på hjemmet ditt.
  • Hvis det er avføring under et skap eller skap, bruk en sprayflaske fylt med en klorblekemiddelløsning eller en løsning av husholdningsblekemiddel og vann. Hvis det er en haug med avføring under vasken, bruk en sprayflaske fylt med klorblekemiddel. Bare sørg for å tørke av området grundig for å unngå at lukten av blekemiddel blir liggende.
  • Bruk alltid en gummi- eller plastmopp for å plukke opp avføringen. Hva er den beste måten å rydde opp etter en mus og/eller jordekorn? Vi kan ikke si det sikkert, men vi kan ikke tenke oss noe bedre enn å bruke en mopp laget av et mykt materiale som klut eller syntetiske fibre og en mopp som er designet spesielt for å rydde opp i en mus og/eller jordekorn. Noen mopper har en integrert felledør for å hjelpe til med å fjerne den fangede avføringen og annet rusk, mens andre ganske enkelt har en plastpose som kan fange opp og lagre avfallet for senere avhending.
  • Ikke tråkk på avføringen. Den beste måten å unngå å tråkke på bæsj, er å holde et øye med dem, og denne guiden vil hjelpe deg med det.

Å håndtere jordekorns-bæsj vs. muse-bæsj er ikke bare en plage, men det er også potensielt farlig. De legger igjen avføringen over alt, noe som gjør det vanskelig å rydde opp. Dette er ikke en oppgave du vil gjøre med bare hender. Begge bæsj er ikke bare ubehagelige å ta på, men de kan også være skadelige for helsen din. Av sikkerhetsmessige årsaker ville det vært bedre om du kontakter et skadedyrfirma.

Hvorfor bør du ansette et skadedyrfirma?

Hvis du har et gnagerproblem, må du ringe et skadedyrfirma. Det er en kjensgjerning at jordekorn-bajs vs muse-bajs er en plage og et dyrekontrollproblem. Årsaken er at de er en helserisiko, de er uhygieniske, de er bortkastet tid, de kan forårsake allergiske reaksjoner, forårsake skade på eiendom og forårsake helseproblemer. Enda verre, gnagere liker å gnage på elektriske ledninger, noe som kan forårsake brann og elektriske skader. Så ja, mus er et problem, og du må ringe et skadedyrfirma.

Scroll to Top