Veggedyr vs myggstikk

Du ønsker ikke å bli et offer for insektbitt, men det kan være urovekkende når du vet det hva bite deg Det er noen Lær om likhetene og forskjellene mellom veggedyr og myggstikk slik at du kan identifisere hva som biter deg.

Veggedyr kontra myggstikk

Hva er symptomene på et myggstikk kontra et veggedyrbitt?

Mygg

Myggstikk vises som en rød kule på størrelse med 1-2 cm på huden din. De klør og skal ikke være smertefulle. Når du har flere myggstikk, er de sannsynligvis sporadiske rundt kroppen din i områder som har vært utsatt mens du er ute. Vanligvis hodet, hendene, bena.

Veggedyr

Når du har et veggedyrbitt, vil du sannsynligvis finne små biter i en linje nedover huden din. Det er fordi insektene spiser mens de går langs huden din! Veggedyrbitt kan klø eller brenne i noen dager etter eksponering. Du vil sannsynligvis finne disse merkene på ekstremiteter som er nakne når du sover, for eksempel armer og ben.

Får du veggedyrbitt over en periode, kan kløen øke.

Når biter mygg vs veggedyr?

Mygg: Mygg kan bare overleve i varmere vær, så hvis du oppdager bitt midt på vinteren, er nok ikke en mygg synderen du leter etter.

Veggedyr: En veggedyrangrep kan dukke opp når som helst på året. Du vil mest sannsynlig måtte håndtere veggedyr etter reisen, selv om det er mange måter veggedyr kan komme inn i hjemmet ditt på, så du kan ikke utelukke dem helt.

Er myggstikk mer risikabelt for helsen enn veggedyrstikk?

Mygg: Mens mange mennesker anser myggstikk mer som et irritasjonsmoment enn noe annet på grunn av kløende støt, kan de faktisk være ganske dødelige. Faktisk er mygg kjent som en av de dødeligste skapningene på jorden på grunn av de alvorlige sykdommene de sprer. Mygg er kjent for å spre West Nile Virus eller Zika virus i visse deler av verden. Vi har til og med noen mygg i vårt område som sprer West Nile Virus, så det er viktig å se etter tegn på problemer etter å ha blitt bitt.

Veggedyr: Bitt er generelt ufarlig, men personer som er allergiske mot veggedyrspytt kan utvikle svulster, elveblest og betent hud som krever legehjelp.

Scroll to Top