Veggedyr i StavernDersom du tror du har utfordringer med veggedyr i Stavern: Ta kontakt for veiledning og hjelp. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og du får hjelp raskest mulig.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel kommer i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr må du handle raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Stavern. Da kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr, men også kan gi helseproblemer. Mange ganger bor de i sengen og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Stavern

Få assistanse på å få bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss om skadedyrkontroll Stavern. Bruk chatten.

Info om veggedyr

De er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som lever av å suge blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har kropper som er flate og ovale på størrelse med et eplefrø. Etter mating svulmer kroppene deres opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i Åsgårdstrand

Voksne insekter er ca fem til seks millimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flate. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en sugesnabel som vanligvis ligger bakover under dyret, men rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly, men vil ofte bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i sandefjord

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige omstendigheter med rett temperatur og tilgang på blod kan veggedyrene utvikle seg fullt på ca 1 måned.

Opphavet til veggedyr i Stavern

økende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de omtrent utryddet. Men de kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har fått fotfeste igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et land der veggedyr er etablert, risikerer du å “importere” insektet hjem til din bolig i Stavern via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt resistent for ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Bier og maur lager seg reir. Veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Først og fremst oppdager du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Over tid kan de gjerne flytte seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å lage et hull trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å bli mette. Så går de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og spiser blod mens du sover. Til å suge blod de en snabel. De er raske. De bruker kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige folk oppfatter veggedyr-bitt forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også rotter i sandefjord

Tegn på angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Det er blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Små hvite egg skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er noen bilder tatt av vår medarbeider der du ser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Du kan skille mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene med mer.

Sjekk også området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og til og med i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i Åsgårdstrand

Bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du starte med å bekjempe dem nå og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Stavern

Tidligst mulig bør du få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller bør få profesjonell hjelp.

Start med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minst i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Dypfryseren må være minst -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å børste sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Minimum én gang per dag i starten.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en plastpose og knytt den igjen, og jkast den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr overlever i litt over ett år uten mat, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å kjøpe en ny madrass, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Ofte må det brukes langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. Da må du benytte insektsmidler som ikke er lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom små områder med rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesNormalt er det kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å bli kvitt veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Stavern

Så har du problemer med veggedyr i Stavern{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!