Veggedyr i SkudeneshavnTror du at du har problem med veggedyr i Skudeneshavn? Kontakt oss ved å klikke på chat så kan vi veilede deg med å finne ut om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv.

Hvis du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene som regel dukker opp i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Skudeneshavn, så vi kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene gir ubehagelige bitt og utslett, og noen personer opplever problemer med helsen på grunn av allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem noen minutter for å suge blod. Mange ganger har de ikke blitt sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

God hjelp med skadedyrkontroll i Skudeneshavn

Få assistense til å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss om skadedyrkontroll Skudeneshavn. Bruk chatten her.

Info om veggedyr

er små og ovale, og de spiser ditt blod. Kroppene er flate og ovale. De kan sammenliknes med frø fra epler. Når de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i stavanger

Voksne individer er ca 5-6 mm lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske lik fasong som de voksne veggedyrene, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en snabel som vanligvis ligger bakover under dyret. Den rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly, men vil ofte bevege seg over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger gjennomsnittlig }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i sauda

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige forhold med god temperatur og mulighet for blod kan insektene bli voksne på ca 1 måned.

Hvor veggedyr kommer fra

økende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de nesten utryddet. Dessverre kom de tilbake for en del år siden, og bestanden har fått fotfeste igjen. Det er mye mulig at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et land der veggedyr holder til, er det mulig du tar med deg insektet til din eiendom i Skudeneshavn via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som eksempelvis bier og maur, men har en tendens til å leve i grupper på ulike skjulesteder. Det første tilholdsstedet er normalt i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Over tid kan de imidlertid spre seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å lage et hull og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å bli mette. Så kryper de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og spiser blod mens folk sover. Til det de en snabel. De er raske. Det tar kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige folk oppfatter veggedyr-bitt forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også rotter i sauda

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Flekker av blod på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du noen bilder tatt av vår mann som viser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hvordan det ser ut. Du ser det ligner veldig på jordslag. Måten du kan skille mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Tror du at du har fått veggedyr bør du fjerne sengetøy nøye etter tegn som nevnt over. Fjern madrassbeskytteren over madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne med mer. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk også rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og til og med i stikkontakter. undersøk garderoben ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i stavanger

Slik blir du kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du starte med å bekjempe dem nå – og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Skudeneshavn

Du bør straks få bistand til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i en tørketrommel og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Fryseren må være minst -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en plastpose som du knytter tett igjen, og jkast den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr kan overleve ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, derfor er det smart å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men pass på å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Noen ganger kreves det langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som man ikke kan bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Skudeneshavn

Så har du problemer med veggedyr i Skudeneshavn{, så ta kontakt nå!Chat nå.