Veggedyr Sandefjord – Hvordan bli kvitt dem

Veggedyr i SandefjordMistenker du at du har angrep av veggedyr i Sandefjord? Kontakt oss ved å klikke på chat så kan vi veilede deg med å avdekke om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Sandefjord. Da kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige stikk og utslett, og noen personer kan oppleve problemer med helsen fordi de har allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke lagt merke til, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

God hjelp med skadedyrkontroll i Sandefjord

[google-map location=”Sandefjord” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi assisterer deg med å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss om skadedyrkontroll Sandefjord. Se chatten.

Fakte om veggedyr

er ovale og små, og de suger blodet ditt. Kroppene er flate og ovale. De er omtrent på størrelse med eplefrø. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i stavern

Voksne insekter er ca en halv centimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske lik fasong som de voksne. Men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en snabel som vanligvis ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke. Men kan bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

De kan legge hundrevis av små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i larvik

De unge veggdyrene, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige omstendigheter med god varme og tilgang på blod kan veggedyrene bli voksne på cirka en måned.

Hvor veggedyr kommer fra

Veggedyr var vanlig å se i Norge tidigere, men ble nesten utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Nå er det en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet. Men de kom tilbake for noen år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med til Sandefjord i bagasjen.}

Hvis du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyret er etablert, er det mulig du tar med deg insektet hjem til din eiendom i Sandefjordmed bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i hjemmet via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Veggedyr har ikke reir som bier og maur, men har en tendens til å leve i grupper på skjulesteder. Deres første gjemmesteder er normalt i madrasser der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Over tid kan de imidlertid spre seg inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull og suge blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Så vandrer de ubemerket bort.|På) natten kryper veggedyr frem og suger blod mens folk sover. Til å suge blod de en sugesnabel. De er raske. De bruker kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike folk opplever bittene forskjellig. Normalt er de fleste stikkene smertefrie fra starten av men ofte klør de mer og mer etterhvert. I kontrast til loppebit som oftest er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Veggedyr-bitt har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også om rotter i larvik

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre veggedyr tegn:

  • Flekker av blod på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Hvite små egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du noen fotografier tatt av vår medarbeider der du ser veggedyr-ekskrementer. Så du vet hva du skal se etter. Du ser det ligner veldig på jordslag. Du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy nøye etter tegn som nevnt i listen over. Fjern madrasstrekket over madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene med mer.

Undersøk også rundt sengen, inkludert inne i bøker, teppekanten og også i stikkontakter. undersøk garderoben ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i stavern

Hvordan bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du begynne trinnene for å bekjempe dem med én gang og hindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Sandefjord

Du bør straks få bistand til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller må få profesjonell hjelp.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Dypfryseren må holde minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en plastpose og knytt den igjen, og legg den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr kan overleve i litt over ett år uten å få sugd blod, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å anskaffe en ny madrass, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Mange ganger må det brukes langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som ikke er lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time. Vanligvis er det kløende. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Sandefjord

Så har du problemer med veggedyr i Sandefjord{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top