Veggedyr Narvik – Hvordan bli kvitt dem

Veggedyr i NarvikTror du at du har problemer med veggedyr i Narvik: Ta kontakt straksfor hjelp og veiledning. Klikk på chat nederst til høyre, og vi vil hjelpe deg raskt.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel kommer i løpet av natten og du gjerne får flere utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Narvik, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene gir ubehagelige stikk og utslett, og noen kan oppleve problemer med helsen på grunn av allergi. Stort sett lever veggedyr i sengen og kryper frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Mange ganger blir de ikke lagt merke til, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Narvik

[google-map location=”Narvik” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistanse på å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger for deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss om skadedyrkontroll Narvik. Bruk chatten her.

Info om veggedyr

er ovale og små, og de spiser ditt blod. Insektene er flate og ovale. De er omtrent på størrelse med eplefrø. Etter at de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i sandnessjøen

Voksne individer er ca 5-6 mm lange og 3 millimeter brede. De er ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har likt utseende som de voksne, men de er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en sugesnabel som normalt ligger under dyret og bakover, men rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly. Men kan flytte seg raskt over gulv, vegger og tak.

De kan legge fra 100-1000 egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i mosjøen

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Under gunstige omstendigheter med god varme og mulighet for blod kan insektene bli voksne på ca 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

Veggedyr var ganske vanlig å se i Norge tidigere, men ble omtrent utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Nå er det en økning av veggedyrbestanden. Dette problemet er tiltakende. En av grunnene er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet. Men de kom tilbake for noen år siden. Bestanden har fått fotfeste igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et sted der veggedyr holder til, er det mulig å importere veggedyr hjem til din bolig i Narvikmed bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent ovenfor ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Veggedyr har ikke reir som bier og maur, men de lever ofte i grupper på skjulesteder. Det første tilholdsstedet er vanligvis i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Over tid kan de imidlertid spre seg inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod vanligvis folk mens de sover. De starter ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet. Så vandrer de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige folk oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også om rotter i mosjøen

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre veggedyr tegn:

  • Det er blodflekker på sengetøyet
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se diverse fotografier tatt av vår medarbeider som viser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hvordan det ser ut. Det ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Tror du at du har fått veggedyr bør du fjerne alt sengetøy og sjekke det nøye for tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over nederste madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og også i stikkontakter. undersøk skapet ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i sandnessjøen

Slik blir du kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du starte med å kvitte deg med dem med én gang – og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Narvik

Tidligst mulig bør du få bistand til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller bør få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Begynn med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minimum i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Dypfryseren må holde minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en tett plastpose og knytt den igjen, og legg den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Anskaff en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr overlever i litt over 1 år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Mange ganger kreves det langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du bruke insektsmidler som ikke er lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeNormalt er det kløe. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å bli kvitt veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Narvik

Hvis du har utfordring med veggedyr i Narvik{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top