Veggedyr i MoelvTror du at du har angrep av veggedyr i Moelv? Kontakt oss ved å kontakt oss på chat så kan vi veilede deg med å finne ut om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene som regel dukker opp mens du sover, og du gjerne får flere utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette må du handle raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Moelv. Da kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig, men også kan gi problemer med helsen. Ofte bor de i sengen din og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, og ofte merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Hjelp med skadedyrkontroll i Moelv

Få assistanse på å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Moelv. Bruk chatten.

Mer om veggedyr

er små og ovale, og de spiser ditt blod. Kroppene er flate og har en oval form. De kan sammenliknes med eplefrø. Når de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i oslo

Voksne individer blir ca 0,5 cm lange og 3 millimeter brede. De er ganske flattrykte. Nymfene har ganske lik fasong som de voksne veggedyrene, men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som vanligvis ligger bakover under dyret. Den rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly. Men kan flytte seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger gjennomsnittlig }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i brumunddal

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle forhold med god temperatur og mulighet for blod kan insektene bli voksne i løpet av omtrent 1 måned.

Hvordan kommer veggedyr til Moelv

økende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr normalt i Norge, men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Det regnes med at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyret er etablert, er det mulig å importere veggedyr hjem til din bolig i Moelv via bagasjen. Veggedyr kan komme inn i hjemmet via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig for noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som bier og maur, men lever ofte i grupper på ulike skjulesteder. Deres første gjemmesteder er normalt i madrasser der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Over tid kan de gjerne flytte seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet. Deretter kryper de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige folk opplever bittene forskjellig. Normalt er de fleste stikkene smertefrie i begynnelsen men ofte klør de mer og mer etterhvert. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Veggedyr-bitt har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også rotter i brumunddal

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Flekker av blod på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er diverse bilder tatt av vår medarbeider der du ser veggedyr-ekskrementer, så du vet hva du skal se etter. Det ligner mye på jordslag. Måten du kan skille på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over nederste madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk også rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i oslo

Slik blir du kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem nå – og hindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Moelv

Tidligst mulig bør du få bistand til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller bør få profesjonell hjelp.

Begynn med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minimum i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må være minimum -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legg den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å kjøpe en ny, men sørg for å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Ofte må det brukes langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som man ikke har lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra litt rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeOfte er det kløe. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører smittsom sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å utrydde veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Moelv

Hvis du har utfordring med veggedyr i Moelv{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!