Veggedyr Måløy – Bli kvitt veggedyr fort

Veggedyr i MåløyMistenker du at du har problem med veggedyr i Måløy? Få hjelp ved å kontakt oss på chat nede til venstre så kan vi veilede deg med å finne ut om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv eller ikke.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene som regel dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du handle raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Måløy, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene gir ubehagelige stikk og utslett, og noen personer opplever helseproblemer fordi de har allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kommer frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Mange ganger blir de ikke sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Måløy

[google-map location=”Måløy” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi assisterer deg med å få bli kvitt skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss om skadedyrkontroll Måløy. Bruk chatten her.

Mer om veggedyr

De er små, ovale, brunaktige insekter som suger blod fra mennesker og dyr. Voksne veggedyr har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer kroppene deres opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i bergen

Voksne insekter er ca en halv centimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har lik fasong som de voksne veggedyrene, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en snabel som normalt ligger under dyret og bakover. Den rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke, men kan bevege seg over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i førde

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige omstendigheter med god temperatur og tilgang på blod kan veggedyrene bli voksne på cirka en måned.

Opphavet til veggedyr i Måløy

Veggedyr var vanlig å se her til lands før, men ble nesten utryddet på 1950 tallet. Men i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Nå ser vi en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr normalt i Norge. Men rundt 1950 ble de omtrent utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden, og bestanden har etablert seg igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med til Måløy i bagasjen.}

Når du reiser fra et land der veggedyr holder til, er det mulig du tar med deg veggedyr til din bolig i Måløyi bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor diverse insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Veggedyr har ikke reir som eksempelvis bier og maur, men de har en tendens til å leve i grupper på skjulesteder. Det første tilholdsstedet er normalt i madrasser der det er lett å bite folk om natten.

Over tid kan de gjerne flytte seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å lage et hull og suge blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å bli mette. Så kryper de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike folk opplever bittene forskjellig. Normalt er de fleste bittene smertefrie i begynnelsen men blir senere til kløe. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Bittene har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også rotter i førde

Tegn på angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Det er blodflekker på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du diverse bilder tatt av vår mann som viser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy og sjekke det nøye for tegn på veggedyr som nevnt over. Fjern madrassbeskytteren over madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne med mer.

Sjekk også området rundt sengen, inkludert inne i bøker, tepper og til og med i stikkontakter. Sjekk skapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i bergen

Hvordan bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du starte med å bekjempe dem raskt og hindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Måløy

Tidligst mulig bør du få bistand til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller må få profesjonell hjelp.

Begynn med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i tørketrommelen og i minst i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må holde minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å børste sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en plastpose som du knytter tett igjen, og jkast den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr overlever i litt over ett år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å anskaffe en ny madrass, men pass på å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Noen ganger må det brukes langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som man ikke kan bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra små områder med rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløende. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Måløy

Har du utfordring med veggedyr i Måløy{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top