Veggedyr Leknes – Hvordan bli kvitt dem

Veggedyr i LeknesDersom du tror du har en utfordring med veggedyr i Leknes: Kontakt oss nåfor veiledning og hjelp. Klikk på chat nederst til høyre, og vi vil hjelpe deg raskest mulig.

Hvis du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene gjerne kommer i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du gjøre noe raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Leknes. Da kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr som også kan gi problemer med helsen. I de aller fleste tilfeller bor de i sengen din og kryper frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men mange ganger merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

God hjelp med skadedyrkontroll i Leknes

[google-map location=”Leknes” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistanse på å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Leknes. Bruk chatten.

Info om veggedyr

er små og ovale, og de suger ditt blod. Insektene er flate og har en oval form. De kan sammenliknes med frø fra epler. Etter at de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i mo i rana

Voksne insekter blir ca 0,5 cm lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene. Men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent 1 mm lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en snabel som vanligvis ligger bakover under dyret, men rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men kan flytte seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i fauske

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle omstendigheter med rett temperatur og tilgang på mat kan insektene bli voksne på omtrent 1 måned.

Hvor veggedyr kommer fra

De var vanlig å se i Norge tidigere, men ble omtrent utryddet midt på 1900-tallet. Men i de siste årene har det dukket opp mer og mer veggedyr igjen. Nå er det en økning av veggedyr. Dette problemet er tiltakende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr helt vanlig i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har etablert seg igjen. Det er mye mulig at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyr er etablert, risikerer du å “importere” veggedyr hjem til din bolig i Leknesmed bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent ovenfor noen insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Veggedyr har ikke reir som bier og maur, men lever ofte i grupper på skjulesteder. Det første tilholdsstedet er normalt i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der det er lett å bite folk om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og suger blod vanligvis folk mens de sover. De starter ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Så går de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og suger blod mens folk sover. Til å suge blod de en sugesnabel. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige folk oppfatter veggedyr-bitt forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også rotter i fauske

Har du angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Det er blodflekker på sengetøyet
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du noen bilder tatt av vår medarbeider som viser veggedyr-ekskrementer. Så du vet hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Du kan skille på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Hvis du mistenker et angrep bør du fjerne sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Fjern støvdekselet over nederste madrassen, sprekkene i sengebunne med mer. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk også rundt sengen, inkludert inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i mo i rana

Få bort veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du begynne trinnene for å bekjempe dem raskt – og hindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Leknes

Du bør straks få bistand til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller bør få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Start med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minimum i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må være minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Gjerne minst en gang per dag i starten.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en plastpose og knytt den igjen, og jkast den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr kan overleve i litt over 1 år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å kjøpe en ny madrass, men pass på å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Opprydning av infiserte rom vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det bruk av kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Av den grunn at kjemisk behandling er giftig både for skadedyrbekjemperen og den som skal bruke sengen etterpå, så må den som gjør jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til ulike helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra litt rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten mat. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Leknes

Har du utfordring med veggedyr i Leknes{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top