Veggedyr i LeirvikMistenker du at du har angrep av veggedyr i Leirvik? Få hjelp ved å kontakt oss på chat så kan vi hjelpe deg med å avdekke om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel kommer mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Leirvik, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene gir ubehagelige bitt og utslett, og noen opplever helseproblemer på grunn av allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Mange ganger har de ikke blitt sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Leirvik

Her får du hjelp tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Leirvik. Bruk chatten.

Mer om veggedyr

er ovale og små, og de lever av å suge ditt blod. Kroppene er flate og ovale. De er omtrent på størrelse med frø fra epler. Når de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i odda

Voksne individer er ca 0,5 cm lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent en millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en snabel som vanligvis ligger bakover under dyret. Den rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke, men vil ofte bevege seg over vegger, gulv og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i bergen

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Ved ideelle omstendigheter med god varme og tilgang på mat kan insektene utvikle seg fullt i løpet av omtrent 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Leirvik

Veggedyr var vanlig å se her til lands før, men de ble nesten utryddet på 1950 tallet. Men i de siste årene har det dukket opp mer og mer veggedyr igjen. Det er nå en økning av veggedyr. Dette problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de omtrent utryddet. Men de kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har etablert seg igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med til Leirvik i bagasjen.}

Når du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyr holder til, er det mulig du tar med deg veggedyr til din bolig i Leirviki bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som for eksempel bier og maur, men de har en tendens til å leve i grupper på skjulesteder. Deres første gjemmesteder er normalt i madrasser der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Over tid kan de imidlertid spre seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De spiser ved å lage et hull og suge blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet. Så vandrer de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike folk opplever bittene forskjellig. Normalt er de fleste stikkene smertefrie i begynnelsen men blir senere til kløe. I kontrast til loppebit som oftest er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Bittene har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også rotter i bergen

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Det er blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du noen bilder tatt av vår mann der du ser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hvordan det ser ut. Du ser det ligner veldig på jordslag. Du kan skille på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Tror du at du har fått veggedyr bør du fjerne sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt over. Fjern madrasstrekket over madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og til og med i stikkontakter. Sjekk skapet ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i odda

Slik blir du kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem nå – og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Leirvik

Start med å få bistand til å vurdere om etableringen er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Start med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Fryseren må holde minst -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å børste sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en tett plastpose og knytt den igjen, og legg den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Andre tips:

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr kan overleve i litt over ett år uten å få sugd blod, derfor er det smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å kjøpe en ny, men sørg for å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Ofte kreves det langt farligere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du benytte insektsmidler som man ikke har lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesNormalt er det kløe. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom.

Veggedyrbitt kommer av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Leirvik

Har du utfordring med veggedyr i Leirvik{, så ta kontakt nå!