Veggedyr Larvik – få hjelp

Veggedyr i LarvikMistenker du at du har angrep av veggedyr i Larvik? Kontakt oss ved å kontakt oss på chat nede til venstre så kan vi veilede deg med å avdekke om det er et tidlig angrep eller ikke, og om dette er noe du kan behandle selv eller ikke.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel kommer i løpet av natten og du gjerne får flere utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Larvik, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene gir ubehagelige bitt og utslett, og noen personer opplever helseproblemer på grunn av allergi. Ofte bor veggedyr i sengen og kryper frem noen minutter for å suge blod. Mange ganger har de ikke blitt sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Hjelp med skadedyrkontroll i Larvik

[google-map location=”Larvik” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp bli kvitt skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss om skadedyrkontroll Larvik. Bruk chatten.

Info om veggedyr

er ovale og små, og de suger blodet ditt. Insektene er flate og har en oval form. De kan sammenliknes med eplefrø. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i sandefjord

Voksne individer er ca 5-6 mm lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene har ganske lik fasong som de voksne veggedyrene. Men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en snabel som vanligvis ligger under dyret og bakover, men rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly, men kan flytte seg over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i horten

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Ved ideelle forhold med god temperatur og tilgang på blod kan insektene bli modne på omtrent 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Larvik

De var ganske vanlig å se her til lands før, men ble nesten utryddet midt på 1900-tallet. Men i de siste tidene har det dukket opp mer og mer veggedyr. Nå ser vi en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. En av grunnene er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de nesten utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med til Larvik i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyret holder til, er det mulig å importere insektet hjem til din bolig i Larviki bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i huset via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som maur eller bier, men de har en tendens til å leve i grupper på skjulesteder. Deres første gjemmesteder er vanligvis i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Over tid kan de imidlertid spre seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod vanligvis folk mens de sover. De starter ved å lage et hull og suge blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette, og deretter vandrer de stille bort.|På) natten kryper veggedyr frem og spiser blod mens du sover. Til å suge blod de en snabel. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike mennesker opplever bittene forskjellig. Vanligvis er de fleste bittene smertefrie fra starten av men blir senere til kløe. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Bittene har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også om rotter i horten

Er det veggedyr?

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Du finner blodflekker på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Små hvite egg under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er diverse fotografier tatt av vår medarbeider som viser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hvordan det ser ut. Det ligner veldig på jordslag. Du kan skille mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Hvis du mistenker et angrep bør du fjerne alt sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt over. Fjern støvdekselet over madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende.

Sjekk rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og også i stikkontakter. undersøk garderoben fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i sandefjord

Hvordan bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du begynne trinnene for å bekjempe dem med én gang og hindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Larvik

Tidligst mulig bør du få bistand til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller bør få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Start med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må være minimum -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Minimum én gang per dag i starten.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr kan overleve ilitt mer enn ett år uten å få sugd blod, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å anskaffe en ny, men pass på å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Noen ganger må det brukes langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som ikke er lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time. Vanligvis er det kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Larvik

Hvis du har problemer med veggedyr i Larvik{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top