Veggedyr Hammerfest her er hjelpen

Veggedyr i HammerfestTror du at du har angrep av veggedyr i Hammerfest? Få hjelp ved å kontakt oss på chat nede til venstre så kan vi veilede deg med å finne ut om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv eller ikke.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene som regel kommer i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du handle raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Hammerfest, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene kan gi ubehagelige bitt og utslett, og noen personer opplever helseproblemer fordi de har allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke lagt merke til, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

God hjelp med skadedyrkontroll i Hammerfest

[google-map location=”Hammerfest” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger for deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Hammerfest. Bruk chatten her.

Info om veggedyr

er ovale og små, og de suger ditt blod. Insektene er flate og har en oval form. De er omtrent på størrelse med eplefrø. Når de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i honningsvåg

Voksne insekter er ca 0,5 cm lange og 3 mm brede. De er ganske flattrykte. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene. Men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en sugesnabel som normalt ligger bakover under dyret, men rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly, men vil ofte bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i alta

De unge veggdyrene, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige omstendigheter med rett temperatur og tilgang på mat kan insektene utvikle seg fullt på ca 1 måned.

Hvor veggedyr kommer fra

økende. Mye av grunnen er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de omtrent utryddet. Men de kom tilbake for en del år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med til Hammerfest i bagasjen.}

Hvis du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyret holder til, risikerer du å ta med deg insektet til din bolig i Hammerfesti bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i huset via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig for ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Veggedyr har ikke reir som bier og maur, men de har en tendens til å leve i grupper på ulike skjulesteder. Det første tilholdsstedet er vanligvis i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod mens menneske-byttet sover. De spiser ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet, og deretter kryper de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og suger blod mens du sover. Til å suge blod de en sugesnabel. De er raske. De bruker kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige folk oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også rotter i alta

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre veggedyr tegn:

  • Du finner blodflekker på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du noen bilder tatt av vår mann som viser veggedyr-ekskrementer. Så du vet hva du skal se etter. Du ser det ligner veldig på jordslag. Måten du kan skille mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrassbeskytteren over madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne med mer.

Sjekk også rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og til og med i stikkontakter. Sjekk skapet fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i honningsvåg

Hvordan bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem med én gang og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Hammerfest

Start med å få hjelp til å finne ut om angrepet er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene bor. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minst i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Fryseren må være minimum -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å børste sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Minst 1 gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og hiv den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr kan overleve i litt over 1 år uten å få sugd blod, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å anskaffe en ny madrass, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Det å rydde infiserte områder vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det ofte kjemiske behandlinger å utrydde dem. Av den grunn at kjemisk behandling kan være giftig både for den som gjør jobben og den som skal bruke sengen etterpå, må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra litt rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesNormalt er det kløe. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører noen smittsom sykdom.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å utrydde veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten mat. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Hammerfest

Så har du utfordring med veggedyr i Hammerfest{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top