Veggedyr i HamarDersom du tror du har utfordringer med veggedyr i Hamar: Kontakt oss for veiledning og hjelp. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og du får hjelp raskest mulig.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene som regel kommer i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Hamar, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene kan gi ubehagelige stikk og utslett, og noen personer kan oppleve helseproblemer fordi de har allergi. Stort sett lever veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke lagt merke til, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Hamar

Vi hjeper deg med å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Hamar. Bruk chatten her.

Info om veggedyr

er ovale og små, og de lever av å suge ditt blod. Kroppene er flate og har en oval form. De er omtrent på størrelse med eplefrø. Når de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i kongsvinger

Voksne individer er ca fem til seks millimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske lik fasong som de voksne, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en snabel som vanligvis ligger under dyret og bakover, men rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly. Men kan bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

De kan legge hundrevis av egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i elverum

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Under gunstige forhold med god varme og tilgang på blod kan insektene bli voksne på ca 1 måned.

Hvor veggedyr kommer fra

Veggedyr var ganske vanlig å se her til lands før, men ble nesten utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste tidene har det dukket opp mer og mer veggedyr. Nå ser vi en økning av veggedyr. Dette problemet er tiltakende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr normalt i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for noen år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med til Hamar i bagasjen.}

Hvis du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyr holder til, risikerer du å “importere” insektet til din eiendom i Hamari bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Bier og maur har reir. Veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Som regel finner du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Over tid kan de gjerne flytte seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet, og deretter går de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i elverum

Er det veggedyr?

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du diverse bilder tatt av vår medarbeider der du ser veggedyr-ekskrementer. Så du vet hvordan det ser ut. Det ligner mye på jordslag. Du kan skille på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy nøye etter tegn som nevnt i listen over. Fjern madrassbeskytteren over nederste madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene og liknende.

Undersøk også rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i kongsvinger

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du begynne trinnene for å bekjempe dem med én gang – og forhindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Hamar

Aller først bør du få hjelp til å finne ut om etableringen er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må holde minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å børste madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose og knytt den igjen, og legg den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Andre tips:

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, så det kan være smart å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men pass på å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Ofte må det brukes langt farligere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som man ikke har lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra litt rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesNormalt er det kløe. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å bli kvitt veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Hamar

Har du utfordring med veggedyr i Hamar{, så ta kontakt nå!