Veggedyr Grimstad Skadedyrbekjempelse

Veggedyr i GrimstadDersom du tror du har problemer med veggedyr i Grimstad: Ta kontakt for hjelp og veiledning. Klikk på chat nederst til høyre, og du får hjelp raskest mulig.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel dukker opp mens du sover, og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Grimstad, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige stikk og utslett, og noen opplever problemer med helsen fordi de har allergi. Ofte lever veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Hjelp med skadedyrkontroll i Grimstad

[google-map location=”Grimstad” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistanse på å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt om skadedyrkontroll Grimstad. Bruk chatten her.

Fakte om veggedyr

er ovale og små, og de lever av å suge blodet ditt. Insektene er flate og har en oval form. De kan sammenliknes med frø fra epler. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i lillesand

Voksne insekter er ca 0,5 cm lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene har ganske lik fasong som de voksne. Men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som normalt ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke, men vil ofte bevege seg over vegger, gulv og tak.

De kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger gjennomsnittlig }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i arendal

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige omstendigheter med god temperatur og tilgang på blod kan insektene bli modne på cirka en måned.

Hvordan kommer veggedyr til Grimstad

Veggedyr var ganske vanlig å se i Norge før, men ble omtrent utryddet midt på 1900-tallet. Men i de siste tidene har det dukket opp mer og mer veggedyr igjen. Nå er det en økning av veggedyrbestanden. Dette problemet er tiltakende. En av grunnene er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr normalt i Norge, men rundt 1950 ble de nesten utryddet. Dessverre kom de tilbake for noen år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyr er etablert, er det mulig du tar med deg veggedyr hjem til din bolig i Grimstadmed bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig for noen insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Maur og bier lager seg reir. Veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Først og fremst oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å lage et hull og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å bli mette. Så kryper de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike mennesker opplever bittene forskjellig. Normalt er de fleste bittene smertefrie i begynnelsen, men blir senere til kløe. I kontrast til loppebit som oftest er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Veggedyr-bitt har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i arendal

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Du finner blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du diverse fotografier tatt av vår mann som viser ekskrementer fra veggedyr, så du vet hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Du kan se forskjell mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Hvis du mistenker et angrep bør du fjerne sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt over. Fjern støvdekselet over madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk rundt sengen, samt inne i bøker, tepper og også i stikkontakter. undersøk garderobeskapet fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i lillesand

Få bort veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du begynne trinnene for å bekjempe dem med én gang – og forhindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Grimstad

Tidligst mulig bør du få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller bør få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Begynn med å:

Start med å rydde der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minimum i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Fryseren må være minst -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjerne minst én gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten å få sugd blod, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å kjøpe en ny madrass, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Det å rydde infiserte områder er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det ofte kjemiske behandlinger å utrydde dem. Av den grunn at behandlingen er giftig både for den som gjør jobben og deg som skal bruke sengen, så må den som gjør jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom små områder med rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesNormalt er det kløe. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører noen smittsom sykdom.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å bli kvitt veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Grimstad

Hvis du har utfordring med veggedyr i Grimstad{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top