Veggedyr Eigersund

Veggedyr i EigersundTror du at du har angrep av veggedyr i Eigersund? Kontakt oss ved å kontakt oss på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å avdekke om det er et tidlig angrep, og om du kan behandle det selv eller ikke.

Hvis du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene som regel dukker opp mens du sover, og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Eigersund. Da kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig som også kan gi problemer med helsen. Mange ganger bor de i sengen din og kryper frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men ofte merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Eigersund

[google-map location=”Eigersund” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi hjeper deg med å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss om skadedyrkontroll Eigersund. Bruk chatten.

Fakte om veggedyr

De er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som suger blod fra mennesker og dyr. Voksne insekter har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter mating svulmer kroppene deres opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i haugesund

Voksne individer blir ca 5-6 mm lange og 3 mm brede. De er ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har lik fasong som de voksne veggedyrene, men de er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en snabel som vanligvis ligger under dyret og bakover, men rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men vil ofte bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

De kan legge hundrevis av egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i bryne

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Under gunstige forhold med god varme og mulighet for blod kan insektene bli modne på cirka en måned.

Opphavet til veggedyr i Eigersund

De var ganske vanlig å se i Norge tidigere, men ble omtrent utryddet på 1950 tallet. Men i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Det er nå en økning av veggedyrbestanden. Dette problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de nesten utryddet. Men de kom tilbake for en del år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med til Eigersund i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyr er etablert, er det mulig å importere insektet hjem til din eiendom i Eigersundi bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent ovenfor ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Veggedyr har ikke reir som for eksempel maur eller bier, men lever ofte i grupper på skjulesteder. Deres første gjemmesteder er normalt i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod vanligvis folk mens de sover. De starter ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Så går de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og finner blod mens folk sover. Til det de en sugesnabel. De er raske. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike folk oppfatter bittene forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i bryne

Har du angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre veggedyr tegn:

  • Du finner blodflekker på sengetøyet
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er diverse fotografier tatt av vår medarbeider som viser veggedyr-ekskrementer, så du vet hvordan det ser ut. Du ser det ligner veldig på jordslag. Du kan se forskjell mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt over. Fjern madrassbeskytteren over nederste madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk garderobeskapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i haugesund

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem med én gang og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Eigersund

Tidligst mulig bør du få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller bør få profesjonell hjelp.

Start med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minimum i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må være minimum -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Gjerne minst én gang per dag i starten.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en plastpose som du knytter tett igjen, og hiv den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr kan overleve ilitt mer enn ett år uten mat, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Opprydning av infiserte rom er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det ofte kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Av den grunn at behandlingen er giftig både for skadedyrbekjemperen og deg som skal bruke soverommet etterpå, så må den som gjør skadedyrbekjempelsen være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra litt rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløe. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører smittsom sykdom.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Eigersund

Har du utfordring med veggedyr i Eigersund{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top