Veggedyr i DrøbakTror du at du har angrep av veggedyr i Drøbak? Kontakt oss ved å klikke på chat så kan vi veilede deg med å avdekke om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv eller ikke.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene som regel dukker opp mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette må du handle raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Drøbak, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr kan gi ubehagelige stikk og utslett, og noen opplever problemer med helsen fordi de har allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Mange ganger blir de ikke lagt merke til, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Drøbak

Få assistense til å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Drøbak. Se chatten.

Info om veggedyr

er små og ovale, og de spiser ditt blod. Kroppene er flate og ovale. De kan sammenliknes med eplefrø. Når de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i lillestrøm

Voksne individer er ca en halv centimeter lange og 3 mm brede. De er ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har likt utseende som de voksne. Men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en snabel som vanligvis ligger bakover under dyret, men rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly, men kan flytte seg over vegger, gulv og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i kongsberg

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Ved ideelle omstendigheter med god temperatur og mulighet for blod kan veggedyrene utvikle seg fullt på cirka en måned.

Opphavet til veggedyr i Drøbak

De var vanlig å se i Norge før, men de ble omtrent utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Det er nå en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr normalt i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for en del år siden. Bestanden har etablert seg igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyret er etablert, er det mulig du tar med deg insektet hjem til din bolig i Drøbakmed bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Veggedyr har ikke reir som maur eller bier, men de lever ofte i grupper på skjulesteder. Deres første gjemmesteder er normalt i madrasser der det er lett å bite folk om natten.

Over tid kan de gjerne flytte seg inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og suger blod vanligvis folk mens de sover. De starter ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å bli mette, og deretter kryper de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter bittene forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også om rotter i kongsberg

Har du angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Flekker av blod på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se noen fotografier tatt av vår medarbeider der du ser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hvordan det ser ut. Du ser det ligner veldig på jordslag. Måten du kan skille mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy og sjekke det nøye for tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over nederste madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne med mer.

Sjekk også området rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og til og med i stikkontakter. Sjekk skapet ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i lillestrøm

Bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem raskt og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Drøbak

Start med å få hjelp til å finne ut om etableringen er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge til at du bør prøve å bekjempe insektene selv.

Start med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i en tørketrommel og i minimum i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Fryseren må være minimum -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose og knytt den igjen, og legg den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr kan overleve ilitt mer enn ett år uten å få sugd blod, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å kjøpe en ny madrass, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Det å rydde infiserte områder vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det bruk av kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Av den grunn at bruk av giftstoffer er giftig både for den som gjør jobben og den som skal bruke sengen etterpå, må den som gjør jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan gi til ulike helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesNormalt er det kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å utrydde veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Drøbak

Hvis du har utfordring med veggedyr i Drøbak{, så ta kontakt nå!