Veggedyr Brumunddal – Hvordan bli kvitt dem

Veggedyr i BrumunddalDersom du tror du har en utfordring med veggedyr i Brumunddal: Ta kontakt nåfor veiledning og hjelp. Klikk på chat nederst til høyre, og kontakt oss og du får hjelp raskest mulig.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene gjerne dukker opp mens du sover, og du gjerne får flere utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Brumunddal, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige bitt og utslett, og noen personer kan oppleve problemer med helsen fordi de har allergi. Ofte lever veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Ofte har de ikke blitt sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Brumunddal

[google-map location=”Brumunddal” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Brumunddal. Se chatten.

Fakte om veggedyr

er ovale og små, og de suger ditt blod. Kroppene er flate og har en oval form. De kan sammenliknes med eplefrø. Når de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i moelv

Voksne individer er ca fem til seks millimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har lik fasong som de voksne, men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en sugesnabel som vanligvis ligger under dyret og bakover. Den rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly. Men kan bevege seg over vegger, gulv og tak.

De kan legge hundrevis av små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i kongsvinger

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige omstendigheter med rett temperatur og mulighet for blod kan insektene bli modne på omtrent 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

økende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr normalt i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for noen år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Brumunddal i bagasjen.}

Når du reiser fra et land der veggedyret er etablert, er det mulig å importere veggedyr til din eiendom i Brumunddalmed bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Maur og bier har reir, men veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Som regel finner du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De spiser ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette, og deretter kryper de stille bort.|På) natten kryper veggedyr frem og suger blod mens folk sover. Til det de en sugesnabel. De er raske. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige folk opplever bittene forskjellig. Vanligvis er de fleste bittene smertefrie i begynnelsen men ofte klør de mer og mer etterhvert. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Bittene har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også om rotter i kongsvinger

Har du angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Flekker av blod på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se diverse bilder tatt av vår medarbeider der du ser ekskrementer fra veggedyr, så du vet hva du skal se etter. Det ligner veldig på jordslag. Du kan se forskjell mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over nederste madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk også området rundt sengen, inkludert inne i bøker, tepper og også i stikkontakter. Sjekk skapet ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i moelv

Få bort veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du begynne trinnene for å bekjempe dem nå og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Brumunddal

Tidligst mulig bør du få hjelp til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller bør få profesjonell hjelp.

Begynn med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene bor. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må holde minst -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og hiv den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr kan overleve i litt over 1 år uten mat, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å anskaffe en ny, men pass på å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Mange ganger må det brukes langt farligere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man bruke insektsmidler som man ikke kan bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan føre til ulike helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra små områder med rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløende. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten mat. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Brumunddal

Har du problemer med veggedyr i Brumunddal{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top