Veggedyr Brevik Skadedyrbekjempelse

Veggedyr i BrevikMistenker du at du har angrep av veggedyr i Brevik? Kontakt oss ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi veilede deg med å avdekke om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene som regel kommer i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Brevik, så vi kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene gir ubehagelige stikk og utslett, og noen opplever problemer med helsen på grunn av allergi. Ofte bor veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Brevik

[google-map location=”Brevik” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Brevik. Bruk chatten.

Om veggedyr

er ovale og små, og de lever av å suge ditt blod. Kroppene er flate og ovale. De kan sammenliknes med frø fra epler. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i kragerø

Voksne insekter blir ca 5-6 mm lange og 3 mm brede. De er ganske flattrykte. Nymfene har ganske lik fasong som de voksne veggedyrene. Men de er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som normalt ligger bakover under dyret. Den rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men kan bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i Åkrehamn

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Ved ideelle omstendigheter med god varme og tilgang på mat kan veggedyrene bli modne i løpet av omtrent 1 måned.

Hvor veggedyr kommer fra

De var ganske vanlig å se her til lands tidigere, men ble nesten utryddet på 1950 tallet. Men i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Det er nå en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for noen år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et hotell der veggedyret er etablert, risikerer du å ta med deg veggedyr til din eiendom i Brevik via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Bier og maur lager seg reir. Veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. De liker ofte å klumpe seg sammen. Først og fremst oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Over tid kan de gjerne flytte seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod vanligvis folk mens de sover. De starter ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet. Deretter går de stille bort.|På) natten kryper veggedyr frem og suger blod mens folk sover. Til å suge blod de et nebb eller snabel. De bruker kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter bittene forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også rotter i Åkrehamn

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre veggedyr tegn:

  • Det er blodflekker på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Små hvite egg skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er diverse fotografier tatt av vår mann som viser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hva du skal se etter. Det ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Tror du at du har fått veggedyr anbefaler vi å fjerne sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Fjern madrasstrekket over nederste madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og også i stikkontakter. undersøk garderobeskapet fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i kragerø

Hvordan bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du starte med å kvitte deg med dem med én gang – og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Brevik

Du bør straks få bistand til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene holder til. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Dypfryseren må holde minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. I det minste én gang per dag i starten.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en tett plastpose og knytt den igjen, og legg den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr kan overleve ilitt mer enn ett år uten å få sugd blod, derfor er det smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Ofte må det brukes langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man bruke insektsmidler som man ikke har lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan gi til ulike helseeffekter, inkludert utslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører smittsom sykdom.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å bli kvitt veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Brevik

Hvis du har problemer med veggedyr i Brevik{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top