Veggedyr i ÅlesundDersom du tror du har utfordringer med veggedyr i Ålesund: Ta kontakt for veiledning og hjelp. Se chatten nede til høyre, og du får hjelp raskt.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene gjerne dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Ålesund, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr kan gi ubehagelige bitt og utslett, og noen personer opplever helseproblemer fordi de har allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke lagt merke til, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Hjelp med skadedyrkontroll i Ålesund

Få assistanse på å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss om skadedyrkontroll Ålesund. Bruk chatten her.

Fakte om veggedyr

Veggedyr er små, ovale, brunaktige insekter som lever av å suge blod fra mennesker og dyr. Voksne veggedyr har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer kroppene deres opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i Åndalsnes

Voksne insekter er ca 5-6 mm lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har likt utseende som de voksne, men de er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som vanligvis ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke, men vil ofte bevege seg over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger gjennomsnittlig }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i ulsteinvik

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige forhold med god varme og tilgang på blod kan insektene utvikle seg fullt i løpet av omtrent 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Ålesund

økende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr normalt i Norge. Men rundt 1950 ble de omtrent utryddet. Dessverre kom de tilbake for noen år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et sted der veggedyr holder til, er det mulig du tar med deg veggedyr til din eiendom i Ålesundmed bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for diverse insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som for eksempel maur eller bier, men lever ofte i grupper på ulike skjulesteder. Det første tilholdsstedet er normalt i madrasser der det er lett å bite folk om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter mens menneske-byttet sover. De starter ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Deretter vandrer de ubemerket bort.|På) natten kommer veggedyr frem og spiser blod mens du sover. Til det de en sugesnabel. De er raske. De bruker kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter bittene forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også rotter i ulsteinvik

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Det er blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er diverse bilder tatt av vår mann som viser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hva du skal se etter. Du ser det ligner mye på jordslag. Måten du kan skille mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt over. Fjern madrasstrekket over madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene og liknende.

Sjekk også området rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk garderoben fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i Åndalsnes

Hvordan bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du starte med å kvitte deg med dem raskt og forhindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Ålesund

Aller først bør du få hjelp til å finne ut om etableringen er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt til at du bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Begynn med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minst i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må holde minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. I det minste én gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og hiv den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr kan overleve ilitt mer enn 1 år uten mat, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Opprydning av infiserte områder er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det ofte kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Fordi behandlingen kan være giftig både for skadedyrbekjemperen og deg som skal bruke soverommet, må den som gjør jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeOfte er det kløende. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører smittsom sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å bli kvitt veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Ålesund

Har du problemer med veggedyr i Ålesund{, så ta kontakt nå!