Syv alarmerende tegn på skadedyrangrep du bør vurdere når du leier et hjem

Det er mange ting å ta hensyn til når man jakter på bolig. Mens de fleste bare fokuserer på kostnader, funksjonalitet og levedyktighet når de jakter på hus, er det mange andre faktorer å vurdere. Imidlertid kan skadedyrangrep forårsake alvorlige problemer som kan påvirke livsstilen din. Det er to alternativer: Du kan søke etter skadedyrangrep i hjemmet ditt og enten investere for å utrydde dem, eller du kan gå på husjakt. Du trenger ikke fortvile hvis du finner skadedyr i huset ditt.

Men hvordan kan du vite om huset du planlegger å leie er infisert av skadedyr? Fremtredende tegn og tydelig eksponering av skadedyr kan ha blitt skjult av eiere, men det betyr ikke at du ikke kan se etter andre måter. Dette er tegnene på at et skadedyrsangrep oppstår i hjemmet ditt.

1. Hull

Sjekk om du kan oppdage sprekker i gulv og vegger. Hvis ja, er det en god sjanse for at hjemmet kan være infisert. Skadedyr som borer hull i vegger og gulv kan gi små hull. Boring og små hull kan være forårsaket av biller og noen ganger maur.

Hullene virker kanskje ikke åpenbare nok, men hvis du ser nøye på vegger, vil det være lettere å identifisere dem i tilfelle skadedyrangrep. Selv om små hull kan virke ufarlige, kan de kompromittere veggenes styrke. Møblene dine kan også spises av biller.

2. Reder

Hvert skadedyr har et reir eller en koloni. Skadedyrbefengte hus ville være et tegn på at det er et reir. Fordi skadedyr ikke bygger reir i åpne områder for å beskytte rovdyr, er det viktig å søke etter en.

De rette stedene er de i hule områder, for eksempel bak vegger eller gulvbord. Når du inspiserer mørke, hule rom er det en god idé å bruke en lommelykt. En fagperson kan hjelpe deg hvis adgangsbegrensninger hindrer deg i å inspisere hele huset.

3. De tidligere beboerne

Enkelt og greit er å få hjelp fra de som har leid huset ditt. Du kan enkelt skaffe kontaktene deres fra personen du leier av. Det er mulig å spørre dem om deres erfaring med å håndtere skadedyr, og eventuelle relaterte spørsmål.

Du bør også spørre om skadedyrproblemet ikke har oppstått på lenge. På samme måte kan du gå til naboens hus og be om deres innspill om skadedyrsituasjonen i området eller boligen du planlegger å leie. Du kan ha å gjøre med et skadedyrsangrep hvis de deler bekymringene sine.

4. Støyende tak

Hvis du går inn i hjemmet og hører små forstyrrende lyder, er det en god sjanse for at det ikke bare er vinden. Taket og taket som lager konstante lyder er tegn på gnagere. Gnagere henter tak i hus siden de finner det tryggere.

Lydene kan i utgangspunktet virke umerkelige, men de blir snart irriterende. Et pålitelig skadedyrbyrå kan hjelpe deg med å bli kvitt disse irriterende lydene fra starten av.

5. Dårlig lukt

Infiserte hus vil lukte fryktelig. Hvis du kan lukte en ubehagelig lukt, er det lett å se om det er skadedyr. Pess fra skadedyr er hovedkilden til denne lukten. Den ubehagelige lukten kan også være forårsaket av tilstedeværelsen av skadedyr som veggedyr og midd.

I tillegg kan skadedyr tiltrekkes av illeluktende søppel i nærheten av hjemmet ditt. Dette er fordi gnagere og insekter liker å bo i hauger med avfall, så det er nok en god grunn til å passe på lukten.

6. Mauraktivitet

Hvis det er maur i huset, vil du finne mye bevis på mauraktiviteter. De er ødeleggende skadedyr som kan skade strukturell integritet og forårsake store problemer i hjemmene. De har potensial til å svekke hjemmets gulv og gradvis ødelegge dem.

Se etter små svarte maur, eller den større stokkmauren.

Du bør se deg rundt i huset ditt for tegn på maurangrep som hule lyder eller ved som henger og akseptabel sagflisakkumulering. Det ville være stokkmaur.

7. Sjekk eksternt

Se deg rundt i huset for tegn på skadedyr. Se deg rundt på eiendommen for tegn på skadedyr. Du bør også se etter hekkeområder og steder hvor skadedyr lett kan få tilgang til hagen din.

Du bør se etter termittreir i trær, termitttrær, vindusrammer og possum-reir på trær og skur. Se opp for bevis på skadedyr som bor i området, for eksempel avføring fra trær, eller tygget av sitronskinn på trær. Du kan også se etter tegn på skadedyr i grøntområdet og hagen.

Å oppsummere

Når du skal kjøpe hus er det mange ting du bør vurdere. Ved å se etter visse tegn kan du finne ut om det finnes. Du kan se tegn på at skadedyr er tilstede hvis du er oppmerksom.

Du kan også sjekke om det kommer lyder fra taket eller taket for å se om det er skadedyr i huset. Hvis du lukter noe stygt, kan det være et tegn på skadedyrangrep. Du bør se deg om etter eventuelle reir. For å identifisere tilstedeværelsen av skadedyr på riktig måte, kan det hende du trenger en fagperson som søker rundt vegger og gulv.

Termitter er den største plagen og kan skade hjemmets infrastruktur, så vær på utkikk etter tegn på termitter. Du kan også spørre dine naboer eller tidligere leietakere om informasjon om deres skadedyrproblemer.

Vi håper du finner dette informativt. Vi setter pris på din tid!

Scroll to Top