Svar på de vanligste spørsmålene om mygg

Owensboro-myggen er en vanlig skadedyr som kan utgjøre en risiko for helsen din. Det er viktig å sikre profesjonell skadedyrkontroll for å beskytte deg selv.

Hvor ofte biter mygg?

Bitt av mygg er et velkjent trekk, men hva vet vi om dem? De langhalede munndelene til mygg lar dem stikke hull på byttets hud, og deretter spise på den. Fordi de regnes som vektorskadedyr, har mygg evnen til å overføre en rekke sykdommer via bitt.

Mygg kan frakte sykdommer, bakterier og patogener fra en person til en annen. Du kan bli syk hvis en mygg infisert deg biter. De mest overførte sykdommene av mygg inkluderer hjernebetennelse og malaria.

Hvis du lurer på hvor ofte mygg biter, bør du vite at en enkelt mygg kan bite en person mer enn én gang. Det er mange grunner til at mygg kan bite flere ganger.

Hver mygg kan føle når den har spist sin del av blodet, så de fortsetter ofte til den nerven utløses, og de vet at de er mette. Noen ganger vil en mygg bite igjen hvis den ikke har blitt mett av blod fra første stikk. Myggens spytt tynner også ut blodet til byttet for å gjøre fôring lettere. Imidlertid kan de ikke tynne ut visse blodtyper like lett, så de må bite gjentatte ganger for å effektivt få i seg måltidet.

Finnes mygg i naturen?

Hvis du er bekymret for habitatet til mygg, er det viktig å vite at de foretrekker fuktige, kjølige steder. Dette betyr at de tiltrekkes av vegetasjon i hagen din. De vil også bli tiltrukket av høye gress og andre hageplanter.

Noe annet å tenke på er at det meste av en myggs livssyklus skjer i vann. De vil legge egg i vannkilder rundt eiendommen din og deretter spre sykdommen til deg. Du kan ofte finne mygg i stående vannkilder i hele eiendommen din, for eksempel fuglebad og leker eller potter.

Kan mygg avle i klorvann?

Du lurer kanskje på om ditt basseng kan være utsatt for mygg nå som du er klar over vanene deres. Folk antar at klor vil drepe mygglarvene og stoppe dem fra å infisere bassenget. Sannheten er imidlertid at klor i seg selv ikke er nok til å drepe mygglarver.

Faktum er at mygg avler i klorert vann hvis bassenget ikke vedlikeholdes ordentlig. Infiserte bassenger som ikke vedlikeholdes riktig eller ubrukt har ofte høyest risiko for myggangrep. Mygglarver liker også å hvile på bassengdekker som har samlet seg vann.

For å holde mygg unna svømmebassenget ditt, bør du bruke klor for å rense det og vedlikeholde det med et godt filtreringssystem.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

13 + 13 =

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte finnes i norske hjem. Disse maurene er veldig små, vanligvis bare noen få millimeter lange, og er svarte i fargen. De er kjent for å være veldig hardtarbeidende og organiserte. Små sorte maur er også kjent for å være...

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...