Svar på de vanligste spørsmålene om mygg

Owensboro-myggen er en vanlig skadedyr som kan utgjøre en risiko for helsen din. Det er viktig å sikre profesjonell skadedyrkontroll for å beskytte deg selv.

Hvor ofte biter mygg?

Bitt av mygg er et velkjent trekk, men hva vet vi om dem? De langhalede munndelene til mygg lar dem stikke hull på byttets hud, og deretter spise på den. Fordi de regnes som vektorskadedyr, har mygg evnen til å overføre en rekke sykdommer via bitt.

Mygg kan frakte sykdommer, bakterier og patogener fra en person til en annen. Du kan bli syk hvis en mygg infisert deg biter. De mest overførte sykdommene av mygg inkluderer hjernebetennelse og malaria.

Hvis du lurer på hvor ofte mygg biter, bør du vite at en enkelt mygg kan bite en person mer enn én gang. Det er mange grunner til at mygg kan bite flere ganger.

Hver mygg kan føle når den har spist sin del av blodet, så de fortsetter ofte til den nerven utløses, og de vet at de er mette. Noen ganger vil en mygg bite igjen hvis den ikke har blitt mett av blod fra første stikk. Myggens spytt tynner også ut blodet til byttet for å gjøre fôring lettere. Imidlertid kan de ikke tynne ut visse blodtyper like lett, så de må bite gjentatte ganger for å effektivt få i seg måltidet.

Finnes mygg i naturen?

Hvis du er bekymret for habitatet til mygg, er det viktig å vite at de foretrekker fuktige, kjølige steder. Dette betyr at de tiltrekkes av vegetasjon i hagen din. De vil også bli tiltrukket av høye gress og andre hageplanter.

Noe annet å tenke på er at det meste av en myggs livssyklus skjer i vann. De vil legge egg i vannkilder rundt eiendommen din og deretter spre sykdommen til deg. Du kan ofte finne mygg i stående vannkilder i hele eiendommen din, for eksempel fuglebad og leker eller potter.

Kan mygg avle i klorvann?

Du lurer kanskje på om ditt basseng kan være utsatt for mygg nå som du er klar over vanene deres. Folk antar at klor vil drepe mygglarvene og stoppe dem fra å infisere bassenget. Sannheten er imidlertid at klor i seg selv ikke er nok til å drepe mygglarver.

Faktum er at mygg avler i klorert vann hvis bassenget ikke vedlikeholdes ordentlig. Infiserte bassenger som ikke vedlikeholdes riktig eller ubrukt har ofte høyest risiko for myggangrep. Mygglarver liker også å hvile på bassengdekker som har samlet seg vann.

For å holde mygg unna svømmebassenget ditt, bør du bruke klor for å rense det og vedlikeholde det med et godt filtreringssystem.

Scroll to Top