Sommeren er høysesong for myggaktivitet

[ad_1]

National Pest Management Association deler myggbårne sykdommer funnet i USA

FAIRFAX, VA (22. juli 2021) – Sommeren er høysesong for verdens dødeligste dyr – myggen – og nyhetsrapporter over hele landet indikerer at vi opplever en av de tyngste myggsesongene på en stund. National Pest Management Association (NPMA) oppfordrer folk til å beskytte seg selv og deres eiendom mot mygg og deler viktig informasjon om farlige myggbårne sykdommer som er utbredt i hele USA

“Mens malaria, den dødelige myggbårne sykdommen som plager andre deler av verden, ikke er utbredt i USA, er det flere andre sykdommer som West Nile virus, Eastern Equine encefalitt og denguefeber som utgjør en trussel mot menneskers helse her innenfor våre grenser,” sa Dr. Jorge Parada, medisinsk rådgiver for NPMA.

West Nile Virus er en alvorlig sykdom som overføres fra infiserte fugler til mennesker via mygg. Den mest utbredte myggbårne sykdommen i USA, den har blitt oppdaget i alle 48 kontinentale stater, DC og Puerto Rico, med en topp på sensommeren og tidlig høst. I følge CDC ble 664 tilfeller av West Nile-virus rapportert i USA i 2020 og 11 tilfeller er rapportert i 2021 så langt.

  • Symptomer: Personer som blir smittet kan utvikle feber, hodepine, ubehag, muskelsmerter, hudutslett og tap av appetitt som vedvarer i tre til seks dager. Selv om det er sjeldent, kan tilfeller føre til hjernebetennelse eller betennelse i hjernen, hjernehinnebetennelse eller slapp lammelse.

Eastern Equine Encefalitt (EEE) er en sjelden sykdom forårsaket av et virus som spres gjennom bitt av en infisert mygg. Denne sykdommen kan resultere i to typer sykdom, systemisk eller den dødeligere, encefalitt.

  • Symptomer: Milde tilfeller av EEE ligner på influensa med frysninger, feber og leddsmerter; Alvorlige tilfeller som utvikler seg til den encefalitiske formen av EEE retter seg imidlertid mot hjernen og forårsaker symptomer som oppkast, kramper og til og med koma.

Dengue-feber, også kalt “Breakbone Fever”, var praktisk talt ikke-eksisterende før 1981, men hadde spredt seg over hele Karibia, Mellom-Amerika og det meste av Sør-Amerika. De fleste som er diagnostisert med denguefeber i USA, får sykdommen mens de reiser til utlandet, men det har også vært en liten mengde lokalt overførte tilfeller i Florida, Texas og Hawaii.

  • Symptomer: Denguefeber er preget av plutselig innsettende høy feber, utslett, hodepine og smerter bak øynene, og muskel-, ledd- og skjelettsmerter. De mest alvorlige tilfellene opplever magesmerter, vedvarende oppkast, pustevansker, åpenbare blødninger og blåmerker, sjokk og ofte død.

“Myggpopulasjoner er vanskelige å kontrollere ettersom de raskt kan formere seg og trenger bare en halv tomme stående vann for å legge eggene sine,” sa Cindy Mannes, senior visepresident for offentlige anliggender for NPMA. “Folk kan bidra til å redusere trusselen om myggbåren sykdom ved å eliminere ulike kilder til stående vann rundt egenskapene deres, som er ideelle yngleplasser for dette insektet.”

For å redusere mygghekkeplasser, anbefaler NPMA å ta en tur rundt eiendommen en gang i uken for å dumpe stillestående vannkilder, ta hensyn til fuglebad, barneleker, bassengovertrekk, dekk, plantekasser, dreneringsområder og mer. Eiendomseiere kan også rense ut takrenner som holder rusk eller løv og skjermer vinduer og dører. For hjelp til å kontrollere myggpopulasjoner i hagen din eller rundt eiendommen din, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper.

###

Om Skadedyrforeningen
NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.[ad_2]

Kilde

Scroll to Top