Skadedyr kan ligge bak allergisymptomene dine


Denne måneden for bevissthet om astma og allergi deler National Pest Management Association hvordan skadedyr kan utløse symptomer.

FAIRFAX, Va. (3. mai 2022) – Ettersom vakkert vårvær tillater amerikanere å tilbringe mer tid utendørs, utløser dessverre pollen fra trær og blomster mange menneskers sesongmessige allergier. Fra kløende øyne til bihuler, rapporterer millioner av amerikanere at de opplever allergisymptomer hver vår. Asthma and Allergy Foundation of America (AAFA) utpeker passende hver mai som Asthma and Allergy Awareness Month, og National Pest Management Association (NPMA) deler hvordan husholdningsskadedyr også kan bidra til sesongmessige allergier og astma.

“De fleste forstår sammenhengen mellom pollen og allergier, men ikke mange mennesker er klar over hvordan skadedyr også kan forverre allergiske reaksjoner og astmaanfall,” sier Cindy Mannes, senior visepresident for offentlige anliggender for NPMA. “Husholdningsskadedyr inkludert kakerlakker, støvmidd og gnagere kan være skadelig for folkehelsen, spesielt for de som lider av allergier eller astma.”

Denne måneden for bevissthet om astma og allergi lærer NPMA huseiere om hvordan de kan forhindre skadedyr som kan utløse allergiske reaksjoner:

Kakerlakker

Proteiner som finnes i kakerlakkers avføring, spytt og kroppsdeler kan forårsake allergiske reaksjoner eller utløse astmasymptomer, spesielt hos barn. Fordi kakerlakker tiltrekkes av fuktighet og mat, sørg for at hjemmet ditt er godt ventilert og holder gulv og overflater rene.

Støvmidd

Over halvparten av personer med astma kan vise symptomer når de lever med husstøvmidd. Deres kasserte hud og avføring kan forårsake respirasjonskonstriksjon. Rutinemessig skifte av laken og grundig støvsuging og støvsuging av hjemmet ditt kan bidra til å redusere disse triggerne.

Gnagere

Gnageres avføring og dander kan utløse allergiske reaksjoner og astmasymptomer. Eliminer potensielle inngangspunkter ved å tette sprekker eller hull i yttervegger med caulk eller stålull.

For mer informasjon om å beskytte hjemmet ditt eller for å finne en skadedyrbekjemper i ditt område, besøk www.PestWorld.org.

####

Om Skadedyrforeningen
NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest, TikTok og YouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

14 + 4 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...