Ser du flere edderkopper denne høsten? Her er hva du bør vite

[ad_1]

National Pest Management Association tilbyr svar og råd for et edderkoppfritt hjem

FAIRFAX, Va. (7. oktober 2021) – Har du lagt merke til flere edderkopper i det siste? Høsten er høysesong for mange edderkopparter, noe som gjør observasjoner mer tallrike i deler av USA. Mens edderkopper spiller viktige roller i alle økosystemer, er de ikke noe man ønsker i boarealet deres. For å hjelpe forbrukere med å holde disse skumle robotsøkemaskinene utenfor hjemmene sine, tilbyr National Pest Management Association (NPMA) eksperttips for forebygging.

“Rikelig regn i en region kan føre til at insektpopulasjoner vokser, og skaper mer mat for edderkopper,” sa Brittany Campbell, BCE, Ph.D., entomolog ved NPMA. “Edderkopper kan også bli mer åpenbare denne tiden av året ettersom de vokser seg større, bygger nett og aktivt parer seg. Om våren når edderkopper dukker opp fra eggsekker som edderkopper, er de lite iøynefallende, men etter hvert som de fortsetter livssyklusen og blir større denne tiden av året, kan du legge mer merke til dem.»

Edderkopper har levd blant mennesker i århundrer. Mens noen kan bite hvis de blir forstyrret, er de fleste arter ikke skadelige for mennesker. Imidlertid er det to arter med spesielt potente bitt som kan føre til alvorlige symptomer som smerte og hevelse eller et åpent sår på bittstedet, rødhet, kramper, kvalme, oppkast, feber, frysninger, skjelvinger, svette og mer:

Svarte enke edderkopper er svarte og skinnende med en tydelig rød timeglassform på undersiden av magen. Denne edderkoppen har en tendens til å oppsøke tørre og mørke steder. Kvinnelige svarte enkeedderkopper er kjent for å være aggressive og bite i forsvar, spesielt når de vokter egg. I sjeldne tilfeller kan bitt av svart enke-edderkopp være dødelig.

Brune eneboer edderkopper er lyse til mørkebrune, med en karakteristisk mørkebrun fiolinmarkering på ryggen. Den brune eneboeredderkoppen biter også i forsvar når den blir forstyrret og foretrekker skap, loft og krypkjeller da de gir varme, tørre og mørke omgivelser. Alvorlige bittsår fra brune ene-edderkopper kan ta lengre tid å gro og kan føre til arrdannelse.

Farlig eller ikke, de fleste foretrekker å ikke ha noen edderkopper i hjemmene sine. Den beste måten å forhindre edderkopper på er å fjerne havneplasser. Hold garasjer, loft og kjellere rene og rotfrie og tett sprekker eller sprekker rundt hjemmet. Rist ut og inspiser sko og klær før du kler på deg og fjern vev rundt huset. Hvis du er bekymret for edderkopper i hjemmet ditt, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper.

For mer informasjon om edderkopper, besøk www.PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Pinterest, TikTok, Twitterog YouTube.[ad_2]

Kilde

Scroll to Top