Ser du flere edderkopper denne høsten? Her er hva du bør vite


National Pest Management Association tilbyr svar og råd for et edderkoppfritt hjem

FAIRFAX, Va. (7. oktober 2021) – Har du lagt merke til flere edderkopper i det siste? Høsten er høysesong for mange edderkopparter, noe som gjør observasjoner mer tallrike i deler av USA. Mens edderkopper spiller viktige roller i alle økosystemer, er de ikke noe man ønsker i boarealet deres. For å hjelpe forbrukere med å holde disse skumle robotsøkemaskinene utenfor hjemmene sine, tilbyr National Pest Management Association (NPMA) eksperttips for forebygging.

“Rikelig regn i en region kan føre til at insektpopulasjoner vokser, og skaper mer mat for edderkopper,” sa Brittany Campbell, BCE, Ph.D., entomolog ved NPMA. “Edderkopper kan også bli mer åpenbare denne tiden av året ettersom de vokser seg større, bygger nett og aktivt parer seg. Om våren når edderkopper dukker opp fra eggsekker som edderkopper, er de lite iøynefallende, men etter hvert som de fortsetter livssyklusen og blir større denne tiden av året, kan du legge mer merke til dem.»

Edderkopper har levd blant mennesker i århundrer. Mens noen kan bite hvis de blir forstyrret, er de fleste arter ikke skadelige for mennesker. Imidlertid er det to arter med spesielt potente bitt som kan føre til alvorlige symptomer som smerte og hevelse eller et åpent sår på bittstedet, rødhet, kramper, kvalme, oppkast, feber, frysninger, skjelvinger, svette og mer:

Svarte enke edderkopper er svarte og skinnende med en tydelig rød timeglassform på undersiden av magen. Denne edderkoppen har en tendens til å oppsøke tørre og mørke steder. Kvinnelige svarte enkeedderkopper er kjent for å være aggressive og bite i forsvar, spesielt når de vokter egg. I sjeldne tilfeller kan bitt av svart enke-edderkopp være dødelig.

Brune eneboer edderkopper er lyse til mørkebrune, med en karakteristisk mørkebrun fiolinmarkering på ryggen. Den brune eneboeredderkoppen biter også i forsvar når den blir forstyrret og foretrekker skap, loft og krypkjeller da de gir varme, tørre og mørke omgivelser. Alvorlige bittsår fra brune ene-edderkopper kan ta lengre tid å gro og kan føre til arrdannelse.

Farlig eller ikke, de fleste foretrekker å ikke ha noen edderkopper i hjemmene sine. Den beste måten å forhindre edderkopper på er å fjerne havneplasser. Hold garasjer, loft og kjellere rene og rotfrie og tett sprekker eller sprekker rundt hjemmet. Rist ut og inspiser sko og klær før du kler på deg og fjern vev rundt huset. Hvis du er bekymret for edderkopper i hjemmet ditt, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper.

For mer informasjon om edderkopper, besøk www.PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Pinterest, TikTok, Twitterog YouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

5 + 1 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...