Reisetips for veggedyr våren


Følg disse trinnene for å unngå å bringe veggedyr hjem fra ferie denne våren

Etter den brutale vinterkulden gleder folk over hele landet seg til å pakke sekken og reise til varmere destinasjoner denne våren. Men før moroa i solen kan begynne, er det viktig å være oppmerksom på et skadedyr du ikke vil gjemme bort i bagasjen på hjemturen – veggedyr. Veggedyr er utmerkede haikere, noe som betyr at hvis du ikke er forsiktig, er kanskje ikke gode minner og brunfarge de eneste suvenirene du tar med deg hjem fra vårferien.

img-2

Hvordan «haike» veggedyr?

Veggedyr har ikke vinger og kan derfor ikke fly; det hindrer dem imidlertid ikke i å reise nær og fjern med sine utmerkede haikeegenskaper – ofte gjemme seg i kofferter, esker og sko. Veggedyr er kjent som gode reisende på grunn av deres evne til å overleve i midlertidige habitater, som ryggsekker og personlig bagasje, samt under setene i biler, busser og tog.

Selv om veggedyr vanligvis finnes i sengedeler som madrasser og springfjærer, kan de også gjemme seg bak fotlister, tapeter, møbeltrekk, bilderammer, elektriske bryterdeksler og i møblenes sprekker – så de er ikke alltid lette å få øye på.

De fleste reisende kan forvente at veggedyr bare er et problem på hotell. Imidlertid, National Pest Management Associations 2018 Bugs uten grenser forskning fant at disse skadedyrene er enda mer utbredt i hjem og leilighetsbygg. Vårreisende som velger å bestille overnatting gjennom tjenester som deler hjemme, bør fortsatt være på utkikk etter veggedyr. Uansett hvor du bor, følg disse tipsene for å forebygge veggedyr for å sikre bekymringsfrie feriereiser:

Når du ankommer destinasjonen:

  • Inspiser hele rommet grundig før du pakker ut, inkludert bak sengegavlen, under lys og inne i kommoder, skuffer, sofaer og stoler.
  • Trekk lakenet tilbake og inspiser madrasssømmene og boksfjærene, spesielt i hjørnene, for pepperlignende flekker, flekker eller utgytt veggedyrskinn.
  • Plasser kofferter i en plastsøppelsekk under reisens varighet for å sikre at veggedyr ikke kan bo der før avreise.
  • Ikke plasser bagasjen på polstrede overflater. Det tryggeste stedet er på badet midt på et flisgulv eller på et bagasjebrett etter at det er grundig inspisert. Ikke bruk et bagasjebrett hvis det har hule ben, der veggedyr kan gjemme seg usett.

Hvis du mistenker at rommet ditt er infisert, varsle ledelsen og be om å bytte rom umiddelbart. Sørg for å unngå rom ved siden av og over/under den mistenkte angrepet, siden veggedyr lett kan flytte og spre seg via rengjøringsvogner, bagasje og til og med gjennom stikkontakter.

Når du kommer hjem

  • Inspiser koffertene dine utendørs før du tar dem med inn i huset.
  • Støvsug kofferten grundig før du oppbevarer den. En hånddamper er å foretrekke fordi den kan drepe veggedyr eller egg som kan ha reist med deg hjem.
  • Vask og tørk alle klærne dine – også de som ikke har blitt brukt – på varme sykluser.
  • Oppbevar klær som går til renseriet i en forseglet plastpose til de kan transporteres.

img-3

Etter turen, hvis du pakker ut og mistenker at du kan ha tatt med veggedyr hjem, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper så snart som mulig. Når veggedyr kommer inn i en husholdning, vil de raskt gjøre seg hjemme og er ekstremt vanskelige å bli kvitt.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

10 + 15 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...