Papirveps og europeiske hornets: Hva er forskjellen?

[ad_1]

Hva er forskjellen mellom papirveps og europeiske hornets?

Stikkende insekter sender mer enn 500 000 mennesker til legevakten hvert år. Selv om du kanskje har hørt om vanlige lovbrytere som papirveps og europeiske hornets, er du i stand til å se forskjellen fra hvordan de ser ut, til hva de spiser og hvor de liker å hekke? Vi har detaljert hver art for å hjelpe deg med å svare på spørsmålet – hva er forskjellen mellom papirveps og europeiske hornets?

Utseende:

Papirveps får sitt vanlige navn fra det papirlignende materialet de lager reirene sine av. De er for det meste brune med noe gulfarge og har en noe tynnere “midje”.

Europeiske hornets, også kalt gigantiske hornets eller brune hornets, får sitt vanlige navn fra introduksjonen fra Europa til New York på 1800-tallet. De er større enn papirveps og er brune med gule striper på magen.

Habitat:

Papirveps bygge sine paraplyformede reir for å henge fra gjenstander som kvister og grener av trær og busker, verandatak, toppen av vindus- og dørkarmer, soffits, takskjegg, loftssperrer, dekksgulvbjelker, rekkverk og mer. Hvert reir har åpne, utildekkede celler der eggene legges.

Europeiske hornets hekker i hule trær, låver, utebygninger, hule husvegger, loft og forlatte bikuber. Ubeskyttede reir er vanligvis dekket i en brun konvolutt laget av cellulose fra opptygget, råtnet tre.

Vaner:

Papirveps spise nektar og andre insekter inkludert larver og fluer. Om høsten vil fremtidige dronninger søke steder å tilbringe vinteren og kan finne veien innendørs, bare for å dukke opp til våren for å bygge reir.

Europeiske hornets bytte på en rekke store insekter som gresshopper, fluer, guljakker og honningbier, og er også kjent for å spise tresaft, frukt og honningdugg. De dukker vanligvis opp på sensommeren og kan, i motsetning til de fleste stikkende insekter, være aktive om natten.

Trusler:

Papirveps, selv om den ikke er en aggressiv art av natur, vil stikke hvis de blir forstyrret eller reiret deres er truet. Stikkene deres kan være svært smertefulle og kan forårsake samme risiko for allergisk reaksjon som andre insektstikk.

Europeiske hornets har glatte stikker, slik at de kan stikke om og om igjen. Hornet-stikk bærer også gift som gjør at stikkene gjør vondt, klør eller hovner opp i ca. 24 timer, og kan forårsake samme risiko for allergisk reaksjon som andre insektstikk. Europeiske hornets kan også gjøre mye skade på trær og busker fordi de stripper barken for å komme til saften. De bruker også barkfiberen til å bygge reirene sine.

Forebygging:

Den beste måten å forhindre angrep og potensialet for å bli stukket er å gjøre hjemmet mindre attraktivt for stikkende insekter. Før du trimmer busker eller hekker, eller plukker frukt, sjekk planten for reir for å unngå kontakt med stikkende insekter. Tett sprekker og sprekker i hjemmet med et passende tetningsmiddel, reparer eventuelle rifter i skjermer, og prøv å holde dørene lukket for å hindre at stikkende insekter kommer inn i hjemmet. Å holde maten dekket, spesielt når de er utendørs, vil også bidra til å holde stikkende insekter i sjakk når de er på jakt etter næring. Når du tilbringer tid ute, bør folk unngå å bruke sterke dufter og velge uparfymerte hygieniske produkter. På samme måte bør de bruke sko som dekker og beskytter føttene mot potensielt å bli stukket.

Hva du skal gjøre hvis du har blitt stukket:

  • Fjern stikkeren så raskt som mulig for å dempe utslipp av gift fra stikkeren.
  • Rengjør det berørte området grundig med såpe og kaldt vann, og påfør deretter en kald kompress eller ispose.
  • Over disk ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (inkludert aspirin, ibuprofen og naproxen) kan brukes etter behov for å lindre smerte.
  • Antihistaminer og hydrokortisonsalve kan bidra til å lindre den lokale reaksjonen.
  • Hvis den lokale reaksjonen forverres, se en lege for reseptbelagte orale steroider eller antihistaminer.
  • Hvis en mer alvorlig reaksjon oppstår, søk akutt medisinsk hjelp eller ring 911. De som har kjent allergi mot stikkende insekter bør skaffe seg adrenalinsett, vite hvordan de skal brukes og bære dem til enhver tid.

Hvis du finner et stikkende insektreir på eiendommen din, kontakt en skadedyrspesialist omgående. De vil kunne inspisere hjemmet ditt, bekrefte typen stikkende insekt og anbefale en fremgangsmåte.[ad_2]

Kilde

Scroll to Top