NPMA legger vekt på flåttforebygging midt i nye estimater for CDC Lyme Disease

[ad_1]

Skadedyrforeningen deler alt publikum bør vite for å beskytte seg mot den alvorlige flåttbårne sykdommen

FAIRFAX, VA (27. januar 2021) – I følge ny undersøkelser utgitt av Centers for Disease Control and Prevention (CDC), er menneskelige tilfeller av flåttbåren Lyme-sykdom mer vanlig i USA enn tidligere antatt. Basert på forsikringsregister fra 2010 til 2018, anslår CDC at omtrent 476 000 mennesker ble diagnostisert med og behandlet for borreliose hvert år i USA, noe som representerer en svimlende 44 prosent økning sammenlignet med det forrige årlige anslaget på rundt 329 000 mennesker fra 2005 til 2010 .[i] I kjølvannet av denne alarmerende oppgangen, National Pest Management Association (NPMA) minner publikum om de alvorlige helsetruslene som flått utgjør, og sikkerhetstiltakene folk bør praktisere når de tilbringer tid utendørs.

“Blacklegged flått, også kjent som hjort flått, er hovedsakelig funnet i den nordøstlige regionen av USA; Imidlertid har menneskelige tilfeller av borreliose, overført gjennom bitt av infiserte svartbeint flått, blitt oppdaget i alle 50 stater, sier Cindy Mannes, senior visepresident for offentlige anliggender for NPMA. “Riktig flåttforebygging er avgjørende for vår helse og velvære, spesielt nå som utendørs utflukter som fotturer har blitt den foretrukne sosialt distanserte aktiviteten midt i den pågående pandemien.”

Selv om Lyme-sykdom kan behandles, kan den lett forveksles med andre tilstander, og tilfeller av sykdommen er sterkt underrapportert. CDC mottar rundt 30 000 til 40 000 rapporterte tilfeller hvert år, mye mindre enn de 476 000 årlige tilfellene anslått i byråets nylige rapport. Å kjenne til de avslørende tegnene på borreliose, for eksempel et “bull’s-eye”-utslett som kan oppstå i noen tilfeller, er avgjørende for tidlig oppdagelse og for å få riktig pleie. Imidlertid kan sykdommen presentere influensalignende symptomer som ligner på de som er forårsaket av forkjølelse eller til og med COVID-19, så alle som opplever disse problemene bør varsle legen sin og sørge for å merke seg om de nylig har blitt bitt av en flått.

Lyme-sykdom kan forårsake en rekke forskjellige symptomer, fra feber og hodepine til hjertebank og hjernebetennelse,” forklarte Dr. Jorge Parada, MD, MPH, FACP, FIDSA, FSHEA, medisinsk rådgiver for National Pest Management Association. “I tillegg til å hjelpe til med diagnose av borreliose, kan regelmessige flåttsjekker faktisk bidra til å forhindre sykdomsoverføring i utgangspunktet. Lyme-sykdom kan overføres til en persons blodomløp på så lite som 36-48 timer etter det første flåttbittet, noe som gjør rask påvisning og riktig fjerning av flått nøkkelen til sykdomsforebygging.”

Mens høysesong for flått vanligvis finner sted i de varmere månedene, kan disse skadedyrene fortsatt utgjøre alvorlige trusler selv når været utenfor er kaldt. I følge CDCs National Syndromic Surveillance Program opplever akuttmottaksbesøk for flåttbitt vanligvis en sekundær økning i løpet av oktober og november. For å holde deg trygg og flåttfri, følg disse forebyggingsmetoder året rundt:

  • Bruk langermede skjorter, lange bukser og lukkede sko
  • Bruk insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET når du er utendørs
  • Inspiser deg selv, din familie og kjæledyr for flått etter å ha tilbrakt tid utendørs
  • Hvis du oppdager en flått, sørg for å fjerne den raskt og ordentlig

Ville dyr som hjort kan bringe flått til personlig eiendom, hvor de kan løsne og gjemme seg blant gjengrodd gress og vegetasjon. Fjern regelmessig ugress og klipp lavt gress for å holde hagen flåttfri, og kontakt en autorisert skadedyrbekjemper hvis du mistenker eller oppdager et flåttangrep.

For mer informasjon om forebygging av flått og flåttbårne sykdommer, besøk www.PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen
NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld påFacebook,Twitter,PinterestogYouTube.

[i] Kugeler, KJ, Schwartz, AM, Delorey, MJ, Mead, PS, & Hinckley, AF (2021). Estimering av hyppigheten av diagnoser av borreliose, USA, 2010–2018. Nye infeksjonssykdommer, 27(2), 616-619. https://dx.doi.org/10.3201/eid2702.202731.[ad_2]

Kilde

Scroll to Top