Når maur ikke spiser mat: Tilpasning av maur til å spise forgiftet mat

Maur er litt som deg og meg: Vi har favorittmaten vår:

Hvis vi heller vil ha en hamburger, og vi har valget mellom en hamburger eller en pølse, så tar vi en hamburger…

Slik er det også med maur. Mange maur begynner å spise forgiftet mat som Swirr og Kvitt superkonsentrat så fort de får sjansen, mens andre maurmiljøer velger å vandre rundt og finne noe annet å spise.

Det betyr ikke at maurråten er et dårlig produkt, men det betyr at mauren har sansen for noe annet…

Her er et par løsninger det kan være viktig for deg å være klar over hvis “maurene dine” ikke vil spise den forgiftede maten du tilbyr dem:

1) Fjern andre matkilder

Hvis du ser et koldtbord med mange deilige retter, hva spiser du først? Går du for kotelettene, for røkelaksen eller kanskje rett på dessertbordet slik barna mine gjerne vil gjøre?

Hva gjør maurene? I prinsippet har de også et «koldtbord» med mat: de kan ofte finne det smuler på kjøkkenet, matavfall eller syltetøyglass med litt rester i, – eller maurråten som du setter ut.

Myreekskrementer er søtt, og er i seg selv attraktivt for maur. Det samme som karbonader eller røkelaks er for oss. Men maurene har kanskje sin foretrukne mat, og da må vi etterligne den.

Hvis de ikke spiser mauren råtner du legger frem så betyr det det de har en annen matkilde de favoriserer.

Det beste du kan gjøre da er å fjern den andre matkilden hvis du har mulighet. Da vil de begynne å lete etter den «nest beste maten», som i dette tilfellet forhåpentligvis er det forgiftede agnet du legger ut.

Dette er også grunnen til at vi anbefaler bruk av både Swirr og Kvitt superkonsentrat, og test hvilken av disse agnene “maurene dine” liker best. For da kan du få dem til å spise raskere, og dermed bekjempe maurene raskere.

2) Venn maurene til en ny smak

Noen ganger “vil ikke” maurene spise maurråte. Løsningen på dette er å venne maurene til den nye smaken:

Trinn 1: Identifiser stien til maurene og plasseringen av kolonien

Før man begynner å implementere den direkte tilvenningsmetoden, er det viktig å finn stien til maurene og finn ut hvor kolonien ligger. Dette kan gjøres ved å observere maurene nøye og se etter spor, sprekker eller hull der de kommer inn. Det er også nyttig å finne ut hva slags mat maurene tiltrekkes av.

Tips: Hvis det av og til er maur som bare vandrer rundt tilfeldig, kan det være vanskelig å finne ut hvor kolonien er. Hvis det er flere, prøv å sette ut litt mat som i trinn 2 nedenfor, og se hvor maurene går etter å ha spist. Følg dem så langt du kan.

Når du vet hvor du skal plassere maten, gå til trinn 2:

Trinn 2: Bruk honning eller syltetøy som tiltrekkende mat

Start med å legge en liten mengde honning eller syltetøy der maurene vanligvis beveger seg. Dette vil tiltrekke seg maurene og venne dem til å finne mat på dette stedet. Sørg for å plassere maten på et sted hvor den er lett tilgjengelig for maurene.

Ved å gjøre dette «trener du maurene» til å komme til samme sted og alltid finne mat.

Når du ser at maurene begynner å spise regelmessig, kan du begynne med neste trinn:

Trinn 3: Bland forgiftet agn med søt mat i et forhold på 50 %

Når maurene har begynt å spise honningen eller syltetøyet kan du gå direkte til bland forgiftet agn med søt mat i et forhold på 50 %:

Det betyr at halvparten av blandingen skal bestå av forgiftet agn, for eksempel Swirr maur agn eller Hvit superkonsentratmat på tuben, og den andre halvparten skal være honning eller syltetøy (det du brukte i strat). Bland grundig for å sikre jevn fordeling av det forgiftede byttet.

For eksempel en halv teskje syltetøy + en halv teskje maurekskrementer, og bland dette veldig godt.

Trinn 4: Plasser blandingen på strategiske steder

Plasser blandingen av forgiftet agn og søtmat på de stedene der maurene er mest aktive og hvor du har observert bevegelsesmønstrene deres. Sørg for å opprettholde fôringspunktene til maurene slutter å vise interesse for maten.

Trinn 5: Oppretthold ankerpunktene og overvåk resultatene

Fortsett å friske opp og vedlikeholde matpoengene med 50 % blandingen av forgiftet mat og søt mat. Overvåk resultatene ved å observere om antallet maur reduseres og om kolonien begynner å forsvinne.

Du kan etterhvert også prøve å legge 100% maurråte i nærheten av der du har 50% blandingen, for å se om de har “fikk sansen for” matsmaken. Da kan du eventuelt bytte til 100 % åtte.

Viktige tips:

  • IKKE drep maurene du ser ved fôringsstedene da de fungerer som budbringere og tar maten tilbake til kolonien.
  • FJERN døde maur som må være i nærheten av fôringspunktene.
  • FORTSETT å bruke metoden til maurproblemet er fullstendig løst, siden kolonier kan være store og inneholde flere dronninger.
  • Hold fôringspunktene utilgjengelig for kjæledyr og barn for å unngå utilsiktet inntak av forgiftet mat.

Direkte tilvenning av maur til en 50 % blanding av forgiftet agn og søt mat som honning eller syltetøy kan være en alternativ og effektiv tilnærming til å håndtere maurproblemer. Ved å følge disse trinnene og bruke anbefalte produkter som Swirr maur agn eller Kvitt superkonsentrat tube agn, kan du øke sjansene dine for å eliminere maur kolonier trygt og effektivt. Husk å være tålmodig, da det kan ta tid før kolonien blir eliminert.

Med riktig innsats og iherdig oppfølging kan du oppnå et maurfritt hjem og hage.

Scroll to Top