Maur på kjøkkenet

Hvorfor er det maur på kjøkkenet? (leter du etter mat?)

Om våren, når maurene våkner fra vinterdvalen, er de på jakt etter mat. Det er vanligvis lite mat å finne i naturen den første perioden når maur har våknet. Under matsøket havner maur ofte inne i boliger, og da vil de ofte havne på kjøkkenet hvor det er god tilgang på mat som de kan ta med tilbake til bikuben.

Hva kan du gjøre for å hindre dem i å komme dit?

Det kan være vanskelig å hindre sukkermaur i å komme inn i hjemmet ditt. Men er du litt tålmodig kan du lete etter hvor maurene beveger seg for å finne ut hvor de kommer inn i hjemmet.

Hvis du ikke finner noe mønster på hvor de går, kan du legge ut litt honning eller syltetøy for å “hjelpe” maurene med å etablere en maursti. Etter at de har begynt å spise byttet, vil de umiddelbart returnere til samfunnet sitt. Følg deretter mauren for å se hvor den går.

Hvis det går ut mellom en åpning i veggen eller døren, kan du legge ut forgiftet agn i dette rommet. Da vil maurene gå dit for å spise fremfor å bevege seg helt inn på kjøkkenbenken.

Vi anbefaler på det sterkeste å ikke bruke mange av de vanlige kjerringrådene mot maur. For eksempel kan eddik for maur gjøre det mye vanskeligere for deg enn det trenger å være. Vi anbefaler å følge den vanlige prosedyren som skadedyrfirmaene gjør. Les videre.

Skadedyrekspertens erfaring og råd gir vi for å bli kvitt maur på kjøkkenet, og hvorfor det fungerer

Maur er late. De går ikke lenger til maten enn de må. Så når du setter ut et agn som er plassert mellom tuen/redet deres og der du er plaget av maur, vil de stoppe der de kan spise maten. Vi anbefaler å sette ut forgiftet mat som de møter før de går inn i spiskammeret/kjøkkenet ditt.

Ved å legge ut det forgiftede agnet, vil maurstien stoppe på det stedet. Er du tålmodig og fyller på med fersk god mat, vil maursamfunnet reduseres betraktelig. Dette er fordi maurene tar mat tilbake til haugen og deler den med andre maur. Da vil agnet ha effekt på mange maur, og mange vil dø. Hvis du er heldig, dør dronningen også. Det betyr at du vil få færre problemer med maur i fremtiden.

Har du heller, steinkanter mot plen, eller andre attraktive steder for maur, vil vi kunne avdekke reir under disse stedene. Dersom man kan behandle maurreir direkte med anticid beregnet for direkte bekjempelse, vil dette ha svært god effekt. Hvis du ikke kan avdekke fellesskapet, vil du kunne bruke giften ute også. I så fall er det viktig at du bruker et produkt beregnet for utendørs bruk, som for eksempel Kvitt fôrgranulat.

Er anticid farlig å bruke på kjøkkenet? (giftig?)

Når du velger å bruke et giftig anticid på kjøkkenet, er det viktig at du tar forholdsregler.

I utgangspunktet vil mengden gift være svært liten med tanke på hvor store vi mennesker, eller kjæledyrene våre er, slik at risikoen for forgiftning blir liten uavhengig av bruk av forgiftet mat. Vi skadedyrfagfolk velger alltid å bruke refill maur agnbokser for ekstra sikkerhet. Deretter er giften sikret inne på en stasjon.

Bruk av sprøytemidler innendørs, og spesielt på kjøkkenet, vil utsette alle brukere for en mye større mengde gift. I tillegg kan giften ikke dekkes til, så risikoen for eksponering vil være stor.

Hvilke produkter eller produktpakker anbefales mot maur?

Når det gjelder anbefalte produkter anbefaler vi alltid agn som Kvitt suppekonsentrat, virvelmaurråte og Kvitt granulert fôr. Vi i skadedyrbekjemperfaget er opptatt av å bruke de virkemidlene som er mest effektive og som utsetter oss og miljøet for minst mulig påvirkning.

Her finner du en KOMPLETT anticidpakke mot sukkermaur. Og her er en lignende pakke med anticid, men mot stokkmaur.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

7 + 4 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...