Loppebitt 101 – Biter lopper mennesker? Hvordan behandle bitt

[ad_1]

En helsetrussel for både kjæledyr og deres mennesker

Lopper er absolutt en kløende irritasjon for katter og hunder, men visste du at de også kan bite og overføre sykdom til mennesker? Lopper kan forårsake allergisk dermatitt og er den vanligste smitteren av den om enn sjeldne, men fortsatt tilstedeværende byllepesten.

Biter lopper mennesker?

Dessverre er svaret ja, lopper biter mennesker. Disse parasittene dukker ofte opp i de varmere månedene og lever av blodet fra alle varmblodige pattedyr, inkludert mennesker og kjæledyr. Disse skadedyrene er i stand til å hoppe så høyt som 150 ganger sin egen høyde, og kan enkelt transportere seg selv inn i et hjem ved å feste seg til kjæledyr som leker i hagen, samt til sko, bukseben og pikniktepper. Lopper vil angripe områder der kjæledyr og mennesker sover, som sengetøy og tepper, og deretter raskt formere seg, ettersom hunner er i stand til å produsere 400-500 avkom i løpet av deres 100-dagers levetid. Selv om kjæledyreiere først og fremst er i fare for loppeangrep, kan disse bitende skadedyrene også bringes inn i hagene via ville dyr som vaskebjørn eller stinkdyr og deretter komme inn i hjemmene.

Hvordan ser loppebitt ut?

Loppebitt vises som små, røde kuler med en “halo” rundt bittsenteret. I motsetning til flått- eller myggstikk, forblir de små og vises vanligvis i grupper på tre eller fire, eller i en rett linje. På mennesker er bitt ofte funnet rundt anklene eller bena, så vel som midjen, lysken, armhulene og i hudfoldene på albuene og knærne.

Er loppebitt alvorlig?

Ifølge NPMAs medisinske rådgiver Jorge P. Parada, MD, MPH, FACP, FIDSA, kan lopper forårsake en hel rekke problemer. Når det gjelder kjæledyr, kan lopper forårsake alvorlig allergisk dermatitt og er i stand til å overføre bendelorm og indusere anemi. Når det gjelder mennesker, kan loppebitt være ganske kløende og smertefullt, mens overdreven skraping kan skade huden ytterligere og invitere til sekundær bakteriell infeksjon. Selv om de er sjeldne, kan lopper også overføre byllepesten og spre bakteriesykdommen murintyfus til mennesker.

Hvordan behandle loppebitt

Loppebitt vil vanligvis avta av seg selv uten behandling. Du kan også vurdere å bruke calamin lotion eller bedøvende kremer for å behandle loppebitt. Men for å være trygg mot ytterligere biting, må en infestasjon håndteres permanent og profesjonelt. For å forhindre loppebitt i utgangspunktet, bør huseiere opprettholde et rent hjem ved å støvsuge og vaske sengetøy regelmessig. Utendørs bør plener og hager holdes velstelte siden lopper foretrekker å gjemme seg i høyt gress. I tillegg reiser lopper vanligvis via gnagere, så sørg for å eliminere alle gnageresteder som gjengrodde trær eller busker. Kjæledyrseiere bør praktisere aktiv loppehåndtering ved å utføre loppekontroller etter at kjæledyr har vært ute, bade og stelle kjæledyr regelmessig, og besøke en veterinær årlig.

Hvis du mistenker eller oppdager et loppeangrep, enten det er i teppene dine eller på et kjæledyr, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper for å hjelpe deg med riktig og effektiv loppekontroll.[ad_2]

Kilde

Scroll to Top