Kjører skadedyr ut om vinteren i huset ditt? Eksperter sier “Hold dem ute” for et sunt hjem


National Pest Management Association forklarer hvordan insekter, edderkopper og gnagere hunker etter kaldt vær

FAIRFAX, Va. (27. januar 2022) – For huseiere bringer vinteren med seg nok bekymring for å skade snø og vind og økende oppvarmingskostnader, noe som betyr at skadedyrbekjempelse sannsynligvis ikke er på topp denne tiden av året. Selv om vi kan sette pris på fraværet av de fleste flygende insekter, som mygg, hornets og veps, er det skadedyr som forblir aktive selv når temperaturen synker. National Pest Management Association (NPMA) deler informasjon om hvilke du bør bekymre deg for denne vinteren og tips om hvordan du kan holde dem utenfor hjemmet.

“Selv om høysesongen for insekter vanligvis er gjennom våren og sommeren, vil noen skadedyr fortsatt være ute i vintermånedene,” sa Dr. Jim Fredericks, sjef for entomolog for NPMA. “Dette kalles “overvintring”, noe som betyr at insekter, edderkopper og gnagere vil ri ute om vinteren og gjøre ting som hjelper dem å overleve kalde temperaturer, for eksempel å gå inn i hjem for mat og husly. Å holde skadedyr ute av huset skaper et sunnere miljø for deg og familien din, siden visse skadedyr kan utgjøre helsetrusler.»

Edderkopper er vanlig å se rundt i huset denne tiden av året. Enkelte edderkopper vil gå inn i en unik tilstand kalt “diapause” som svar på ugunstige forhold. Hvis det er en periode med varmt vær eller hvis en matforsyning er lett tilgjengelig, vil edderkoppene bli aktive igjen. For å unngå edderkopper anbefaler NPMA å lagre ved minst 20 fot fra hjemmet på en hevet struktur og inspisere ved før du tar den inn i huset for å redusere sannsynligheten for at du har en edderkopphaiker. Reduser rot, spesielt i mørke områder i huset, og vær forsiktig når du håndterer gjenstander som har vært lagret over lengre tid.

To andre vanlige hjemmeinntrengere, kakerlakker og gnagere, vil sannsynligvis bli funnet innendørs når de leter etter mat, vann og ly. Både overfører sykdommer og bakterier og forurenser mat, mens gnagere også er kjent for å forårsake kostbare skader på gips, rør og elektriske ledninger. De kan også være en stor hodepine hvis de finner veien under bilpanseret. Sørg for å rydde rot, eliminer kilder til fuktighet og hold kjøkkenet rent for matrester for å unngå å tiltrekke disse skadedyrene.

Andre skadedyr å se etter inkluderer asiatiske damebiller, klasefluer, boxelder bugs og, i Midt-Atlanteren, stinkende insekter. Selv om disse insektene ikke utgjør noen helsetrusler og ofte vil gå ubemerket hen, vil de dukke opp igjen i stort antall når været varmes opp og bli et større problem for huseiere. Hold dem ute denne vinteren ved å tette sprekker og sprekker rundt utsiden av hjemmet og reparere skadede skjermdører eller vinduer.

For mer informasjon eller for å finne en skadedyrbekjemper som hjelper deg med å forebygge eller behandle skadedyrproblemer, besøk www.PestWorld.org.

####

Om Skadedyrforeningen
NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble etablert i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens engasjement for beskyttelse av folkehelse, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest, TikTok og YouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

3 + 6 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...