Innfødte stikkende insekter utgjør en større trussel for amerikanere enn invasive “Murder Hornets”

[ad_1]

Skadedyrforeningen advarer mot helsetruslene stikkende insekter utgjør denne sommeren

FAIRFAX, VA (29. juli 2020) – De siste månedene har rapporter om «mordhornets» plutselig dukket opp i USA skapt utbredt panikk rundt den nyoppdagede invasive arten, kjent for å desimere lokale honningbikolonier og i stand til å forårsake menneskelige dødsfall i ekstreme tilfeller. Offisielt kalt den asiatiske gigantiske hornet, de få bekreftede amerikanske observasjonene har så langt vært begrenset til staten Washington, hvor lokal forebygging allerede er i gang. Selv om den asiatiske gigantiske hornet kanskje ikke utgjør en betydelig trussel for de fleste amerikanere, spesielt de som bor utenfor Pacific Northwest, minner National Pest Management Association (NPMA) publikum om de alvorlige helsetruslene som innfødte stikkende insekter som veps og guljakker utgjør til hele landet.

“Bare i USA sender stikkende insekter mer enn 500 000 mennesker til legevakten hvert år,” sa Jim Fredericks, Ph.D., sjef for entomolog for National Pest Management Association. “Veltetablerte arter som den skallete horneten og guljakken kan være territorielle og aggressive, og har vært kjent for å angripe i stort antall, og stikke gjentatte ganger for å bedøve ofrene deres. Selv om de kan være små i størrelse, kan stikkende insekter utgjøre alvorlige helsetrusler og bør behandles med ekstrem forsiktighet.”

En rekke forskjellige stikkende insekter fungerer som viktige pollinatorer for miljøet. Men når de bygger reir på eiendommene våre eller inne i veggen i hjemmene våre, kan de forårsake kostbare skader og bli en helsetrussel, spesielt for de som er allergiske mot dem.

Hvis et reir blir oppdaget, bør huseiere kontakte en autorisert skadedyrbekjemper for å evaluere situasjonen og effektivt fjerne reiret. “Å fjerne et stikkende insektrede er absolutt ikke en “gjør det selv”-jobb, og forsøk på å gjøre det kan være veldig farlig, sier Fredericks.

Noen ganger, til tross for vår beste innsats, skjer det fortsatt stikk. Hvis du eller noen du kjenner blir stukket, følger du disse trinnene:

  1. Hvis du blir stukket av en bie, fjern stikket så raskt som mulig for å redusere mengden gift som slippes ut. Merk at insekter som hornet og veps har glatte stikker som ikke vil løsne fra kroppen eller sette seg fast i menneskelig hud.
  2. Rengjør det berørte området med såpe og kaldt vann og bruk en kald kompress for å redusere hevelse.
  3. Hvis personen som er stukket opplever symptomer på en allergisk reaksjon som hevelse i tunge eller svelg, svimmelhet eller kortpustethet, ring umiddelbart etter medisinsk nødhjelp da dette kan være et tegn på anafylaksi, en livstruende tilstand.
  4. Hvis du eller et familiemedlem har en diagnostisert stikkende insektallergi, oppfordrer NPMAs medisinske rådgiver Jorge Parada deg til å bære adrenalin med deg til enhver tid og administrere slik du har blitt instruert av legen din.
  5. Hvis sommerstikkeren har et reir i nærheten på eller inne på eiendommen din, husk å ringe en skadedyrbekjemper for rask og riktig fjerning.

“Dessverre er sommeren og høsten de beste årstidene for aktivitet av stikkende insekter. De fleste hornets og vepsene blir enda mer aggressive om høsten når de raskt søker etter mat for å opprettholde koloniene sine over vinteren, sa Fredericks. “Å holde god avstand fra stikkende insekter og ofte sjekke eiendommen for å fjerne hekkeplasser er de beste måtene å forhindre disse skadedyrmøtene på.”

For mer informasjon om stikkende insekter, besøk PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen
NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.[ad_2]

Kilde

Scroll to Top