Hvorfor klør myggstikk? Informasjon om myggstikk


Hvorfor myggstikk er så kløende og hvordan holde seg bittfri

Når du tenker på sommeren, dukker det opp ting som grilling og strandturer med glede. Men foruten all moroa i solen, er sesongen også kjent som en beste tid for mygg. Disse skadedyrene kan legge en demper på enhver sommeraktivitet, forårsake kløende røde nupper og er i stand til å overføre alvorlige sykdommer som West Nile-virus, Zika-virus, østlig hesteencefalitt (EEE) og mer i USA

De fleste er kjent med den noen ganger irriterende kløefølelsen av et myggstikk. Men hvorfor klør myggstikk, og hvorfor biter de folk i utgangspunktet?

img-2

Hvorfor biter myggen?

Mygg som biter trenger proteinet som finnes i blodet for å gi næring til eggene deres. Derfor er det bare hunnmygg som biter. Bitende mygg bruker flere forskjellige spørsmål for å finne en vert, inkludert karbondioksidet vi puster ut, varme og kroppslukt. Faktisk er det visse faktorer som gjør noen mennesker mer attraktive for mygg enn andre.

img-3

Hvorfor klør myggstikk?

Når en mygg biter, bruker den sine halmlignende munndeler til å stikke hull på huden og trekke blod. Mens den gjør det, injiserer myggen noe av sitt eget spytt, som inneholder et antikoagulant og visse proteiner. Antikoagulanten hindrer blod i å koagulere rundt munnen til myggen, noe som kan føre til at den setter seg fast. Proteinene som frigjøres av myggen utløser kroppens immunsystem, som frigjør histamin, en forbindelse som gjør at hvite blodceller får tilgang til det berørte området. Den økte blodstrømmen og antallet hvite blodlegemer forårsaket av histamin forårsaker betennelse og hevelse. Histamin sender også et signal til nervene rundt bittet, som til slutt får myggstikk til å klø.

Mens noen mennesker kan oppleve denne velkjente kløen, innser andre kanskje ikke engang at de har blitt bitt. Noen voksne reagerer ikke på myggstikk i det hele tatt. Voksne som konsekvent eksponeres for de samme typene mygg kan utvikle noe av en motstand mot proteinet, noe som fører til redusert immunsystemrespons og mindre kløe. Men folk som reiser til nye steder og møter forskjellige myggarter vil sannsynligvis oppleve kløende reaksjoner.

Får riper myggstikk til å klø mer?

Å skrape et myggstikk vil sannsynligvis gjøre kløefølelsen verre ved å øke betennelsen. Videre kan det å skrape et bitt også øke risikoen for infeksjon hvis det knekker huden.

img-4

Forebygging av myggstikk

For å holde deg bitt og kløefri, sørg for å eliminere alle områder med stående vann rundt eiendommen, for eksempel blomsterpotter, fuglebad og grilltrekk, siden disse er ideelle yngleplasser for mygg. Hunnene legger eggene sine i gjenstander som kan inneholde så lite som en halv tomme vann, noe som betyr at noe så lite som en flaskehette kan holde nok vann til at larvene kan utvikle seg! Huseiere bør også skjerme alle vinduer og dører, og reparere selv det minste hullet. I tillegg er mange myggarter mest aktive i skumring og daggry, så minimer tiden ute i disse tider. Når du er utendørs, bruk lange bukser og ermer når det er mulig, og sørg for å bruke insektmiddel som inneholder en EPA-registrert ingrediens som DEET, picaridin, IR3535 eller olje av sitron-eukalyptus. Selv om det kan virke enkelt, er det faktisk en riktig og en gal måte å bruke insektmiddel på.

Hvis myggpopulasjoner er ute av kontroll på eiendommen din, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper for å effektivt håndtere problemet.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

4 + 9 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...