Hvordan holde lopper og flått unna eiendommen din

Flått og lopper: Lignende skadedyr

Det er mange likheter mellom flått og lopper. Disse skadedyrene krever begge blod for å leve, så de kan ikke invadere hjem med mindre en person eller et dyr gir dem det. De kan også spre sykdommer og forårsake andre problemer. Lopper og flått deler flere likheter enn forskjeller.

Flått er mye større enn lopper og ofte mer synlig på huden din eller kjæledyrets pels. De blir sultne etter å ha spist blod i flere dager. De kan ikke hoppe og bevege seg raskere enn lopper.

Lopper fra lokale områder har sterke bakbein som lar dem hoppe mellom verter. Dette lille insektet er mer sannsynlig enn flått å angripe hjemmet ditt. Når et loppeinfisert dyr kommer inn i hjemmet ditt, gjemmer loppene seg i teppene dine og formerer seg – noe som fører til et innendørs angrep.

Det er kjent at sykdommene Lopper og Flått kan spre seg.

Spredning av sykdom er et av de største problemene flått og lopper utgjør. En flått eller loppe infisert med en sykdom kan overføre viruset til andre dyr ved bitt. Flåtten utgjør en alvorlig helsetrussel og kan spre borreliose, ehrlichiosis og babesiosis. Det er viktig å merke seg at flåtten som bærer borreliose må festes til en vert i 36 timer eller mer før borreliose kan overføres.

Mens loppebitt forårsaker ubehag og intens kløe, er det mindre sannsynlig at de overfører sykdommer enn flått. Det er noen loppebårne sykdommer som vi må være oppmerksomme på. Spredning av sykdommer som tungiasis og tularemi av lopper er en bekymring. I sjeldne tilfeller er det også byllepest og murin tyfus.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

5 + 9 =

Sølvkre i baderommet: Hvordan bli kvitt dem

Sølvkre i baderommet: Hvordan bli kvitt dem

Sølvkre er små insekter som ofte finnes i fuktige områder som baderommet. De er kjent for å trives i fuktige miljøer og kan være en plage for mange. I denne artikkelen vil vi gi en detaljert beskrivelse av sølvkre, inkludert deres utseende, vanlige leveområder og...

Rotter: Slik bekjemper du dem på en trygg måte

Rotter: Slik bekjemper du dem på en trygg måte

Rotter er små pattedyr som tilhører gnagerfamilien. De er kjent for å være svært tilpasningsdyktige og kan trives i ulike miljøer, inkludert byer og landlige områder. Rotter kan være skadelige for mennesker og dyr da de kan spre sykdommer og forårsake skader på...

Første tegn på kakerlakker: Hvordan identifisere dem

Første tegn på kakerlakker: Hvordan identifisere dem

Kakerlakker er skadedyr som kan være til stede i hjemmet ditt uten at du er klar over det. Disse insektene er kjent for sin evne til å overleve i ulike miljøer og trives i varme og fuktige områder. De kan komme inn i huset ditt gjennom sprekker, avløp eller ved å bli...