Hvordan holde lopper og flått unna eiendommen din

Flått og lopper: Lignende skadedyr

Det er mange likheter mellom flått og lopper. Disse skadedyrene krever begge blod for å leve, så de kan ikke invadere hjem med mindre en person eller et dyr gir dem det. De kan også spre sykdommer og forårsake andre problemer. Lopper og flått deler flere likheter enn forskjeller.

Flått er mye større enn lopper og ofte mer synlig på huden din eller kjæledyrets pels. De blir sultne etter å ha spist blod i flere dager. De kan ikke hoppe og bevege seg raskere enn lopper.

Lopper fra lokale områder har sterke bakbein som lar dem hoppe mellom verter. Dette lille insektet er mer sannsynlig enn flått å angripe hjemmet ditt. Når et loppeinfisert dyr kommer inn i hjemmet ditt, gjemmer loppene seg i teppene dine og formerer seg – noe som fører til et innendørs angrep.

Det er kjent at sykdommene Lopper og Flått kan spre seg.

Spredning av sykdom er et av de største problemene flått og lopper utgjør. En flått eller loppe infisert med en sykdom kan overføre viruset til andre dyr ved bitt. Flåtten utgjør en alvorlig helsetrussel og kan spre borreliose, ehrlichiosis og babesiosis. Det er viktig å merke seg at flåtten som bærer borreliose må festes til en vert i 36 timer eller mer før borreliose kan overføres.

Mens loppebitt forårsaker ubehag og intens kløe, er det mindre sannsynlig at de overfører sykdommer enn flått. Det er noen loppebårne sykdommer som vi må være oppmerksomme på. Spredning av sykdommer som tungiasis og tularemi av lopper er en bekymring. I sjeldne tilfeller er det også byllepest og murin tyfus.

Scroll to Top