Hvor lenge lever en flue?

Folk synes en flue er forstyrrende i hjemmet deres. Det er på grunn av dens evne til å forurense mat og vann. Begrepet flue betyr skitt. Forskere anslår at fluer er bærere av rundt 100 sykdommer, inkludert tuberkulose og kolera. Insektet kan være et dårlig tegn. Det er derfor ekspertene våre kombinerte denne artikkelen for å kaste litt mer lys over levetiden til en flue. Du vil lære hvordan du blir kvitt dem slik at de ikke kommer inn i hjemmet ditt.

En flues levetid


En flues forventede levetid er mellom 15 dager og en måned. De kan formere seg raskt i løpet av få dager. Hver flues liv skjer i fire stadier, egget, larven, puppen og voksen. Varmere klima bidrar mer til at fluer modnes raskere enn de som bor i kjøligere områder. Grunnen til at fluer vises mindre i kalde årstider er på grunn av dette. Vi skal nå se på hvert trinn.

Egget


Ett parti på 100 egg legges av en moden hunnflue. Dette vil skje omtrent fire-fem ganger i løpet av en kvinnes levetid. Hvis forholdene er gunstige, kan egg klekkes innen 24 timer. På grunn av den korte levetiden er denne prosessen vanligvis veldig rask.

Larver


Dette er dagene da larver dannes. Disse larvene ser ut som små hvite ormer, og de kan vokse i opptil syv dager. De kaster de ytre lagene i løpet av dette stadiet og forbereder seg på neste vekststadium.

Puppen


Den hvite marken begynner å bli mørkebrun i løpet av puppefasen. Maggoten utvikler også kroppen og tar form som en døgnflue. Kroppen begynner å stivne, bena og vingene kommer frem, og flua kan bli nesten en tomme i lengden. Denne prosessen er nesten fullført i varme omgivelser. I kaldere områder kan det ta flere uker.

Voksen flue


Etter de tre sesongene med vekst, vil en moden flue bli født. Den kan leve opptil tretti dager. Hunnfluer begynner å legge egg tolv dager etter modenhet.

Konklusjon


Fluer er veldig aktive og det er viktig at hjemmet ditt er rent hele tiden. Søppelcontainerne bør holdes unna hjemmet ditt, og du må tømme den regelmessig. Du kan kontakte vårt profesjonelle team hvis du har noen bekymringer om en plage forårsaket av en døgnflue.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

10 + 11 =

Mus i huset? Slik håndterer du mus og rotter effektivt

Mus i huset? Slik håndterer du mus og rotter effektivt

Mus og rotter er små gnagere som ofte finnes i bygninger og boliger. De kan være skadedyr og forårsake problemer som gnaging på ledninger, ødeleggelse av mat og smitte av sykdommer. Det er viktig å håndtere mus og rotter effektivt for å unngå skade og helseproblemer....

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur: Hva du trenger å vite og hvordan bli kvitt dem

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte finnes i norske hjem. Disse maurene er veldig små, vanligvis bare noen få millimeter lange, og er svarte i fargen. De er kjent for å være veldig hardtarbeidende og organiserte. Små sorte maur er også kjent for å være...

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Tid for musetetting: Gjør det før musene trekker inn i huset

Høsten er en tid hvor mus og rotter aktivt søker ly og mat inne i bygninger. Dette skjer spesielt når temperaturen faller, og det blir mindre mat tilgjengelig utendørs. For å unngå at gnagere inntar hjemmet ditt, er det viktig å fokusere på å sikre huset mot mus og...