Hva skal jeg gjøre med trekakerlakker?

Vedkakerlakker er et vanlig husholdningsskadedyr som kan forårsake betydelig skade. Problemene kan leve utendørs i trær, stubber og stokker eller inne ved å grave seg ned i tre. Trekakerlakker kan infisere alle trebaserte strukturer, inkludert boliger, uthus, skur, verandaer, balkonger og dekk. Siden de er aktive om natten, kan det hende du ikke legger merke til dem før de har infisert hjemmet ditt.

Trekakerlakker liker å lage hjemmene sine i hjemmet ditt. De er generelt nattaktive, så det kan hende du ikke en gang legger merke til dem om dagen, men de kan være til sjenanse om natten. Og i tillegg til å være nattaktive, er de vanligvis også skadedyr på dagtid. Disse skadedyrene er utbredt i løpet av vår-, sommer- og høstmånedene, men kan også trives i løpet av høst-, vinter- og vårmånedene. Når trekakerlakker kommer inn i hjemmet ditt, kan de ødelegge alt i veien, inkludert tre, fiber, papir, limtre og til og med bokbindinger. Å håndtere skadedyrangrep bør være rask for å unngå helseproblemer og reparasjoner.

Vanlige vanlige spørsmål om trekakerlakker

1. Trekakerlakker. Hva er de?

2. Vedmort vs kakerlakk?

3.Hvordan ser en vedmort ut?

4. Ved mort nymfe?

Hva er en vedmort?

Kakerlakker er ikke like og kommer i alle former og størrelser. Å vite forskjellen mellom en vedmort og en veggedyr er avgjørende for å forstå hvordan du kan bli kvitt dem. En vedmort ligner på en veggedyr ved at den er rødbrun i fargen, men den er større. Mens en veggedyr er brunrød til svart i fargen, og en morts kropp er tykkere.

De fleste kjenner ved mort som husmort, som er den vanligste typen mort. Trekakerlakker er mørk rødbrune i fargen, med røykhvite flekker som hjelper dem å gli inn i vegger og andre overflater. Faktisk er vedkakerlakker så flinke til å gjemme seg at de fleste huseiere aldri legger merke til dem. Men trekakerlakker kan forårsake en rekke problemer. Larvene deres er rødbrune og omtrent 1⁄4 tomme lange, og de kan leve i trestrukturer så vel som i boliger. Vedkakerlakker skiller også ut et oljeaktig stoff som forårsaker en klebrig rest på isolasjonen, så det kan være tidkrevende å fjerne dem.

Wood Roach egenskaper

Trekakerlakker er en vanlig skadedyr som varierer i størrelse fra mindre enn en tomme til 1,5 tommer. De er fordelt over hele stedet, men lever vanligvis i områder som er nær naturen, for eksempel parker, jorder og skogområder. De er nattaktive og tiltrekkes av lys, og det er derfor de ofte sees innendørs. Selv om vedkakerlakker er gunstige fordi de lever av andre insekter, som bladlus, fluer og edderkoppmidd, og fordi de bidrar til å kontrollere bestanden av andre skadedyr, kan de forårsake problemer når de blir funnet i hjemmene.

For å begynne å behandle for en trekakerlakk, må du først finne ut om du har en tremort-angrep eller ikke. Når en pasient blir feilidentifisert, kan den upassende behandlingsprosedyren brukes, og sløse både tid og penger. Her er noen egenskaper du bør holde øye med for å hjelpe deg med å identifisere:

  • Trekakerlakker ligner den amerikanske kakerlakken i utseende. Denne typen kakerlakker er betydelig mindre enn den amerikanske kakerlakken på grunn av dens flate, ovale kropp, piggete ben, lange antenner og brune kroppsfarge.
  • Det kan være alt fra tre fjerdedeler av en tomme til omtrent en og en halv tomme i lengde.
  • I motsetning til hunnkakerlakker, har hannkakerlakker vinger som lar dem fly store avstander. Hakkespetter kan ha fått navnet sitt fra brunfargen og evnen til å blande seg inn.
  • Den ytre kanten av kroppen til voksne og eldre nymfer er preget av en karakteristisk kremfarget stripe.

Det er lettere å identifisere vedkakerlakker ved hjelp av dette fotografiet og beskrivelsen. Hvis du fortsatt er usikker, ring en profesjonell skadedyrbekjempelsesleverandør for å få hjelp.

Skjuler vanlige steder skogskakerlakker seg?

Trekakerlakker er brun-svarte i fargen og kan bli omtrent 1⁄2 tomme lange. De vanligste stedene vedkakerlakker gjemmer seg er skuffer, bad, pappesker og fotlister.

Trekakerlakker er ikke insekter; de er edderkoppdyr. De elsker å gjemme seg i hjørnene på vegger, gulv, kjøkkenskap, skap, under hvitevarer, i bokser, i møbler og mer. Som alle vet, liker disse skadedyrene å angripe mørke, fuktige og trange områder. Derfor er det viktig å rydde ut rotet og klippe tilbake overgrodde planter.

Tre kakerlakker habitat

Trekakerlakker er innfødte og kan finnes i vedhauger, mulch, under løs bark og på råtnende stokker og grener. Fordi disse kakerlakkene bare kan overleve og formere seg i et fuktig miljø, er de ikke et problem i hjemmet. Hunnen ved mort utnytter friluften til å legge eggene sine, som hun skjuler under den løse barken av døde trær, tømmerstokker og stubber.

Disse kakerlakkene er ikke like vanlige som andre kakerlakker, men de er likevel mulig å finne hjemme hos deg. En bunt med ved kan være en vei inn. I løpet av natten tiltrekkes hannene av lys og kan komme inn i hjemmet ditt gjennom en vindusramme eller et annet gap. Når de er innelukket, er det bare for en kort stund, vanligvis om våren.

Nedbrutt organisk rusk, som døde trær og bladstrø, er den primære dietten til vedkakerlakken. De spiser ikke rammeverket eller møblene til huset ditt. Hvis de klarer å komme seg inn i hjemmet ditt, vil de være litt mer enn en plage.

Forebygging av tremort

Kakerlakker er en vanlig husholdningsskadedyr. I motsetning til fruktfluer og maur dør ikke mort om vinteren, så helårsovervåking av potensielle ynglesteder for mort er viktig. Kakerlakker foretrekker varme, fuktige steder å bo. De foretrekker også mørke hjørner og eventuelle hull rundt rør, ledninger og ventiler. Hvis noen av disse områdene må repareres, forsegles eller stenges av, gjør det så snart som mulig for å forhindre at kakerlakker lever der.

Ring en profesjonell

Et tregulv er et urovekkende syn for enhver huseier. Dessverre er noen infestasjoner svært vanskelige å behandle, og etter hvert som tiden går, er det mulig at angrepet vil spre seg til nye områder i hjemmet ditt. Hvis dette er tilfelle, kan det være lurt å kontakte et skadedyrfirma så fort som mulig.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

15 + 7 =

Slik lokker du sukkermaur ut av hjemmet ditt

Slik lokker du sukkermaur ut av hjemmet ditt

Sukkermaur er små insekter som ofte finnes i hjemmet. De er kjent for å være tiltrukket av søtsaker og sukkerholdige matvarer. Disse maur kan være en plage i hjemmet, da de kan invadere kjøkkenet og andre områder hvor mat oppbevares. Det er viktig å bli kvitt...

Effektive metoder for å eliminere små sorte maur

Effektive metoder for å eliminere små sorte maur

Små sorte maur er en vanlig type maur som ofte blir funnet i norske hjem. Disse maur er små i størrelse og har en svart farge, derav navnet. De er kjent for å være svært utholdende og kan være en plage å ha i huset. Små sorte maur er på jakt etter mat og vann, og de...

Tips og triks for å bli kvitt små sorte maur

Tips og triks for å bli kvitt små sorte maur

Små sorte maur er en vanlig plagsomhet i mange hjem. Disse små insektene kan dukke opp overalt, fra kjøkkenet til baderommet. De er kjent for å være på jakt etter mat og vann, og kan være spesielt irriterende når de finner veien inn i matlageret eller søppelbøtten....