Hva kan du gjøre for å bli kvitt veggedyregg?

Der en veggedyr lurer … du kan satse på at det er dusinvis, om ikke hundrevis, av egg i nærheten.

Vi har snakket før på denne bloggen om hvordan bli kvitt veggedyr: men hvordan blir du kvitt veggedyregg? Er det noen forskjeller?

I dag tar vi for oss alt du trenger å vite om veggedyregg og hvordan du kan bli kvitt dem.

Veggedyregg 101

Er det mulig for veggedyr å formere seg så raskt?

En veggedyr legger vanligvis 1 egg per dag. Veggedyr kan legge opptil fem egg per dag på det høyeste. Gjennomsnittlig veggedyr kan produsere over 100 egg i løpet av livet. Gjennomsnittlig tid det tar for hvert egg å klekkes er 7-10 virkedager.

Sammenlignet med andre insekter, reproduserer veggedyr faktisk ikke så raskt. (Til sammenligning kan en stueflue legge 500 egg i løpet av få dager. Når det er sagt, er veggedyr små og veldig flinke til å gjemme seg – så selv om de formerer seg sakte, er det lett for antallet å vokse uoppdaget.

Hvordan ser du veggedyregg?

De er bittesmå og omtrent en tredjedel så store som nålehoder. Eggene er også hvitaktige. Dessverre gjør dette det vanskelig for folk å få øye på dem. Når eggene er minst 5 dager gamle, er de merket med en svart flekk. De blir ofte funnet når du ser små hvite klynger på madrassen din.

Hva er de beste stedene å finne veggedyregg?

Eggene til veggedyr finnes vanligvis på varme og mørke steder nær matkilden. Veggedyr er en parasitt som lever av mennesker. Dette betyr at de kan finnes rundt senger, boksfjærer og rammer. De er oftest funnet i madrassømmer.

Når det er sagt, finnes ikke veggedyr bare på soverommet. Veggedyr kan spre seg fra sofaen til stikkontakter og tak hvis de er angrepet. Lær mer om gjemmesteder for veggedyr her.

Hvordan bli kvitt veggedyregg

Vegegelus versus veggedyregg … visstnok er de forskjellige stadier av veggedyrs livssyklus, men spiller det noen rolle når man blir kvitt dem?

Dessverre avhenger det av hvordan behandlingen gjøres.

For eksempel virker de fleste plantevernmidler generelt ikke på veggedyregg; de fungerer kanskje bare på larver, nymfer og voksne veggedyr. Det er derfor behandling av veggedyr ved bruk av plantevernmidler krever flere applikasjoner fordelt over en periode på uker. Etter at den første behandlingen dreper eventuelle klekkede veggedyr, må du vente til eggene klekkes før du behandler igjen.

Hvordan kan du bli kvitt veggedyregg? Den beste behandlingen er…varme!

Dette er noen måter huseiere kan eliminere veggedyregg på:

  • Å vaske klær, sengetøy og sengetøy. i varmt vann
  • Plasser ting som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen på høy varme i minst 30 minutter
  • Bruk en kommersiell dampbåt (ikke en kles- eller teppedamper – disse blir ikke varme nok) til å dampe tepper, gulvlister, gardiner, sengerammer og ikke-polstrede møbler.

Det er lurt å ha oppvarming

De fleste huseiere ønsker ikke å bruke uker på å bli kvitt veggedyr og eggene deres – og vi klandrer dem ikke!

Vårt firma anbefaler Heatigation for veggedyrangrep.

Gullstandarden for behandling av veggedyr, heattigation. Varmebehandling dreper alle stadier av veggedyrets livssyklus—inkludert eggene. Varmebehandling er derfor raskere og mer effektivt enn andre metoder.

Oppvarmingshandlingen er å heve temperaturen i huset eller arbeidsplassen til nivåer som er dødelige for veggedyr. Fjerntermometre brukes til å overvåke temperaturene. Varmen stråler inn i vegger, eiendeler osv. – og kommer inn på vanskelig tilgjengelige steder som insektmidler ikke kan nå.

Én oppvarmingsbehandling kan kvitte deg med uker med vask av klær og damprengjøring av hele huset.

Scroll to Top