Hva er asiatiske kjempehornets?

[ad_1]

Alt du trenger å vite om asiatiske gigantiske hornets og om de for øyeblikket utgjør en trussel i USA

Hva er asiatiske gigantiske hornets?

Asiatiske gigantiske hornet er den største hornetarten i verden, hjemmehørende i asiatiske land som Sør-Korea, Japan og Taiwan. Disse hornene er aggressive rovdyr og vil jakte på middels til store insekter som andre hornetarter, store biller og mantiser. Imidlertid er de spesielt kjent for å mate på honningbier og har evnen til raskt å desimere lokale populasjoner som de kommer i kontakt med. Mens asiatiske gigantiske hornets vanligvis ikke angriper mennesker eller kjæledyr uoppfordret, kan de hvis de blir truet og er i stand til å stikke gjentatte ganger. Stingeren deres er lengre og farligere enn de fleste andre stikkende insekter, den inneholder nervegift og er i stand til å punktere en birøkterdrakt.

Hvordan ser asiatiske gigantiske hornets ut?

Asiatisk gigantisk hornet-størrelse varierer vanligvis mellom 1,5 til 2 tommer i lengde, mens dronninger kan overstige det. Stingeren deres er omtrent ¼ tomme lang og de har et 3 tommers vingespenn. Kanskje mest bemerkelsesverdig, denne arten har et stort oransje-gult hode med fremtredende øyne og skarpe mandibler. I tillegg er magen deres dekket av mørkebrune og gule striper. På grunn av utseendet deres, kan folk forveksle hornets med skallet ansikt eller europeiske hornets for dem.

Vanligvis lever under jorden, et asiatisk gigantisk hornet-reir kan være vanskelig å finne eller se. Denne arten vil grave ned i bakken for å lage reir eller til og med okkupere eksisterende tunneler gravd av andre skapninger som gnagere. Disse hornene vil også oppsøke områder nær råtne trerøtter.

Hvorfor blir de noen ganger referert til som “mordhornets”?

Medieoppslag og innlegg i sosiale medier har referert til asiatiske giganthornets som “mordhornets” i visse tilfeller. Mens denne arten er kjent for å drepe så mange som 50 mennesker i året i Japan, kommer deres tvilsomme kallenavn fra deres aggressive og dødelige oppførsel mot honningbier, snarere enn mennesker. Faktisk kan asiatiske gigantiske hornets angripe og ødelegge hele bikuber i løpet av få timer.

Når disse hornene kommer over en bikube, vil de bruke de skarpe underkjevene sine til å halshugge og drepe biene. I det som omtales som “slaktefasen”, kan asiatiske gigantiske hornets drepe opptil 40 honningbier per minutt, noe som lar et minimalt antall hornets ødelegge en hel koloni på så lite som 90 minutter. Selv om honningbier kan prøve å slå tilbake og stikke angriperne sine, er asiatiske gigantiske hornets pansrede og mye større enn dem. Etter at en honningbikoloni har blitt ødelagt, vil hornet spise bikubens larver og pupper, og også mate den til sitt eget avkom. Hvis disse hornene blir etablert i et område, kan de påvirke lokale honningbipopulasjoner betydelig.

Har asiatiske gigantiske hornets blitt funnet i Amerika?

Mens de vanligvis bare finnes i asiatiske land, skjedde de første bekreftede amerikanske observasjonene av denne hornet-arten i delstaten Washington i løpet av desember 2019. For øyeblikket har det ikke vært noen bekreftede møter med asiatiske gigantiske hornets i noen annen delstat i USA og delstatsmyndighetene i Washington. arbeider aktivt for å hindre enhver migrasjon eller befolkningsvekst. På grunn av deres likheter i utseende, kan folk imidlertid forvirre eller feilidentifisere hornets med skallet ansikt eller europeiske hornets som asiatiske gigantiske hornets.

Bør jeg være bekymret for asiatiske gigantiske hornets?

Den asiatiske gigantiske hornet er ikke kjent for å være etablert i USA, så det er ekstremt usannsynlig at noen utenfor staten Washington vil møte disse hornetene. Hvis disse hornene faktisk blir en etablert invasiv art i Amerika, har de potensial til å påvirke lokale miljøer og folkehelsen negativt.

Men for øyeblikket står amerikanere overfor mye større risiko fra vanlige stikkende insekter som veps og guljakker. Faktisk sender disse skadedyrene over 500 000 mennesker til legevakten hvert år. Arter som hornet med skallet ansikt kan finnes over hele USA og kan stikke gjentatte ganger på grunn av deres glatte stikker. Hornets med skallet ansikt er aggressive og er kjent for å angripe noen eller noe som invaderer deres rom, i motsetning til andre stikkende insekter som bare stikker når de føler seg ekstremt truet.

Hvordan kan jeg forhindre et stikkende insektangrep?

  • Hold søppelbøttene tildekket og forseglet
  • Når du spiser ute, hold maten dekket til den skal spises
  • Unngå å bruke søttluktende parfymer eller parfymer når du er ute i lengre perioder
  • Sørg for at alle dører og vinduer er riktig skjermet, og tett eventuelle sprekker eller sprekker langs utsiden av hjemmet
  • Hvis du blir nærmet av et stikkende insekt eller utilsiktet befinner deg i nærheten av et aktivt reir, vær rolig og stille. Gå sakte vekk fra området og unngå å svaie eller svinge, da dette kan provosere frem et angrep.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg blir stukket?

  • Fjern stikkeren så raskt som mulig for å redusere mengden gift som frigjøres
  • Rengjør det berørte området med såpe og kaldt vann, bruk kalde kompresjoner for å redusere hevelse
  • Hvis du eller noen andre opplever symptomer på en allergisk reaksjon, slik som hevelse i hals eller tunge, svimmelhet eller kortpustethet, ring for akutt medisinsk hjelp

Hva skal jeg gjøre hvis jeg oppdager et reir?

Å fjerne et stikkende insektrede er ikke en “gjør-det-selv” jobb. Forsøk på å fjerne et reir vil forstyrre og true disse skadedyrene, og få dem til å angripe, noen ganger i stort antall. Hvis du oppdager et reir på eiendommen din, ta kontakt med en skadedyrbekjemper for å få hjelp. Lisensierte fagfolk har riktig utstyr og kunnskap for å effektivt og trygt håndtere et angrep.

For alle mistenkte asiatiske gigantiske hornet-møter utenfor staten Washington, anbefaler Washington State Department of Agriculture folk å kontakte statens landbruksavdeling umiddelbart.[ad_2]

Kilde

Scroll to Top