Her er noen tips for å bli kvitt veggedyr i huset ditt

Vi er alle klar over farene ved veggedyr, og hva det kan gjøre med hjemmet ditt. De er nattaktive og sleipe skadedyr som gjemmer seg rundt hjemmene, men de kommer bare ut om natten for å nyte blodet vårt.

Det er ikke lett å håndtere veggedyr, men du kan gjøre et par ting, som å eliminere rot i hele hjemmet, vaske sengetøyet på høy varme og inspisere gjenstander for veggedyr før du tar med noe inn i huset. Du kan ikke unngå veggedyr, uansett hvor hardt du prøver. Det er ikke uvanlig at de infiserer hjemmet ditt. Før du bekymrer deg for veggedyr, er det imidlertid viktig å forstå deres livssyklus og atferd slik at du vet hvordan du skal håndtere dem.

Veggedyrets livssyklus

Det er syv stadier i veggedyrets livssyklus. Hvert utviklingsstadium krever at veggedyret kaster av seg eksoskjelettet, eller smelter for å bli større. Dette er syv stadier av veggedyrets livssyklus.

  • Trinn 1: Egg – Hver veggedyr begynner som et egg. Et gjennomsnittlig egg av en veggelus klekkes i løpet av 4-12 dager. Etter at de klekkes når de nymfestadiet.
  • Stadier 2-6: Nymfer – Det er fem nymfestadier som hver veggedyr går gjennom. Hver etappe tar omtrent fem dager. Nymfen spiser deretter blodmåltid i løpet av denne tiden for å effektivt gå gjennom smeltingen.
  • Trinn 7: Voksne – Når de har fullført hvert av sine fem nymfestadier, blir veggedyret voksen. Veggedyrene spiser blod for å formere seg, og så begynner de på nytt.

Hele prosessen fra egg til voksen kan ta omtrent 37 dager avhengig av temperatur og miljø.

Hvordan er det å leve med et veggedyrangrep?

Det kan være utfordrende å oppdage veggedyr rundt hjemmet ditt, ikke bare fordi de er nattaktive, men også fordi de er små i størrelse. Disse insektene finnes i og rundt madrasser, boksfjærer, senger, rammer og tapeter.

Det er noen avslørende tegn å se etter hvis du prøver å finne ut om du opplever veggedyraktivitet i hjemmet ditt. Hvis du våkner opp med en lineær formasjon av små røde bitt som du ikke la deg til å sove med kvelden før, kan det hende du har et veggedyrangrep på hendene.

Du bør også huske på at de kan etterlate seg eggeskall og hudmolting innenfor vertsområdene. Gjennom en veggedyrs livssyklus utvikler de seg og etterlater kasserte rester etter seg.

Du bør være oppmerksom på mørke, rustne ekskrementer og fekale merker på klær, sengetøy og madrasser. Disse blir etterlatt av veggedyr på aktive og gjemmesteder. Du kan også legge merke til små, rødlige flekker i sengetøyet og sengetøyet. Etter at veggedyr er ferdige med å spise blod fra mennesker om natten, kan disse flekkene finnes i sengetøy og sengetøy.

Her er fem enkle måter å holde veggedyr unna

Det er noen skritt du kan ta for å unngå veggedyrangrep. Nedenfor er fem enkle tips for å bli kvitt veggedyr.

  1. Før du tar inn noen gjenstander, sørg for at du inspiserer dem for tegn på veggedyr eller egg.
  2. Fjern alt rot fra hjemmet ditt for å redusere havnen.
  3. Damprens møbeltrekk, gardiner og tepper regelmessig.
  4. Boksfjærer og madrasser bør beskyttes med beskyttelsestrekk.
  5. Alt sengetøy, sengetøy og klær bør tørkes på høy varme for å eliminere veggedyraktivitet.

Selv om det å ta forholdsregler kan hjelpe deg med å redusere eksponeringen for veggedyr, er det fortsatt ingen metode for bekjempelse av veggedyr som er så effektiv som profesjonelle skadedyrbekjempelsesløsninger.

Scroll to Top