Forebygging av mygg og flått: Vektorskadedyr overfører sykdommer

[ad_1]

National Pest Management Association oppfordrer publikum til å ta forholdsregler mot helsetruslene som utgjøres av en tilstrømning av disse bitende skadedyrene

FAIRFAX, VA (2. juni 2020) – Når sommeren nærmer seg med stormskritt, advarer National Pest Management Association (NPMA) publikum om økt mygg- og flåttaktivitet over hele landet og helsetruslene forbundet med disse bitende skadedyrene. Som vektorskadedyr er mygg og flått i stand til å overføre patogener til mennesker gjennom bitt, noe som gjør forebygging spesielt viktig for å redusere overføring av farlige og potensielt dødelige sykdommer.

“Etter en mild og våt vinter over det meste av landet, forventes det at mygg- og flåttbestanden vil øke denne sommeren, så det er viktig at publikum får opplæring i hvordan de kan beskytte seg selv,” sa Cindy Mannes, visepresident for offentlige anliggender for NPMA. “Dette er et spesielt kritisk tidspunkt for å ta beskyttelsestiltak mot mygg og flått siden folk tilbringer mer tid utendørs med familie, venner og kjæledyr, og øker eksponeringen for disse sykdomsspredningsskadedyrene.”

Ifølge CDC dreper mygg flere mennesker enn noen annen skapning i verden. De kan overføre West Nile-virus, som er påvist i alle 48 kontinentale stater, Washington DC og Puerto Rico, og kan også overføre Zika-virus, denguefeber og chikungunya til mennesker. Svartbeint flått kan overføre borreliose til et menneske på så lite som 24-36 timer etter festing, og både Rocky Mountain-skogflåtten og den amerikanske hundeflåtten kan overføre Rocky Mountain-flekkfeber, som er dødelig i 20 prosent av tilfellene hvis den ikke fanges. tidlig nok.

For å beskytte familier og kjæledyr denne sesongen, deler NPMA følgende tips for å unngå kontakt med mygg og flått:

  • Påfør alltid et insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET, picaridin, IR3535 eller olje av sitroneukalyptus når du tilbringer tid utendørs, og påfør igjen som anvist på etiketten.
  • Bruk lange bukser, langermede skjorter og lukkede sko når du er utendørs. Velg lyse klær for å gjøre det lettere å oppdage flått og andre insekter.
  • Hold gresset lavt og fjern ugress, vedhauger og rusk som er attraktivt for flått.
  • Eliminer områder med stående vann rundt hjemmet som blomsterpotter, fuglebad, babybassenger, grilltrekk og andre gjenstander der vann samler seg, siden mygg trenger bare en halv tomme vann for å avle.
  • Inspiser deg selv, familiemedlemmer og kjæledyr for flått etter å ha vært utendørs, og fjern på riktig måte alle som er funnet for å redusere sannsynligheten for overføring av sykdom.
  • Hvis du er bekymret for flått eller mygg på eiendommen din, kontakt en autorisert skadedyrspesialist.

For mer informasjon om forebygging av mygg og flått, eller for å finne en autorisert skadedyrspesialist, besøk PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen
NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.[ad_2]

Kilde

Scroll to Top