Feil på kjøkkenet? På tide med en dyp rengjøring.

Ferien har kommet og gått. Vi er SÅ FERDIGE med matlaging, besøk, vertskap. Det er på tide å ta det treet ned. Pakk favorittpyntene dine for et nytt år. Nullstille. Det nye året er en fin tid for å starte på nytt, rydde opp, organisere og sørge for at ting oppbevares riktig. Å ha disse tingene i sjakk kan nesten garantere ingen feil på kjøkkenet og ingen uønskede husgjester (og vi snakker ikke om de som kan ha overholdt sin velkomst for noen uker siden LOL.)

Vi har noen gode tips til deg. Sjekk det ut.

Feil på kjøkkenet? På tide å rengjøre grundig.

rengjør for å unngå insekter på kjøkkenet

Rekk opp hånden hvis du har bakt eller laget noe i ferien!!! Hvis du er noe som meg, lager du rot når du lager mat. Det er bare det som skjer. Og uansett hvor godt vi synes vi har ryddet opp, er det fortsatt ting vi mangler.

Hvordan ser pantry- og skaphyllene dine ut i disse dager? Er det sølt en haug med krydder under alle krydderflaskene dine? Når var siste gang du tok ut kjøleskapet eller komfyren og støvsugde alle smulene under dem? Matrester tiltrekker skadedyr til hjemmet. Å se en av noe kan være et lykketreff. Men hvis du ser feil på kjøkkenet av noe slag og det er mer enn noen få, er det på tide å ringe en profesjonell. Det er det vi er her for!

Fullblåste angrep skjer raskt i insekt- og gnagerverdenen. Ikke ignorer det. Kast søppel regelmessig, ryd opp skittent oppvask og tørk ned disker. Sørg for at bakeingredienser, som mel og havre, oppbevares i lufttette beholdere eller i det minste plastposer med glidelås.

Oppbevar feriedekorasjoner riktig.

Ta den tiden du trenger. Ikke spar på hvordan du pakker feriedekorasjoner. De fleste oppbevarer sesongdekorasjoner i kjellere, loft, garasjer og skap. Vet du hva alle disse områdene har til felles? Det er ikke mye menneskelig aktivitet i noen av disse områdene. Og der det ikke er mennesker, vil skapninger bosette seg.

Hva slags skapninger?! Mus elsker stoff, papir og naturgjenstander som kongler for hekkematerialer. Sølvfisk vil gli inn i kriker og kroker du ikke engang kan se. Edderkopper vil nett opp stedet og legge egg i tingene dine. EKKELT. Hvis du har kunstverk fra barndommen, håndlagde dekorasjoner, ornamenter eller dukker, velg holdbare plastbeholdere med tette lokk for å holde disse i. Critters vil ikke bryte en god holdbar plastbeholder med lokk.

Tett opp sprekker og sprekker

forhindre insekter i huset ved å tette sprekker

Hvis du er i stand til å se lys eller føle trekk rundt vinduer eller dører, er det et mulig inngangspunkt for skadedyr. Mus er som de fleksible pannekakene i gnagerverdenen. Det er utrolig hva de kan flate seg inn i for å presse seg gjennom mellomrom. Du kan lese mer om deres egenskaper her hvis du er interessert i det.

Den gode nyheten er caulk og dørsveis er ganske billige gjenstander du kan hente for å lappe eventuelle sprekker eller hull som gir adgang til hjemmet ditt. Dørfeier og ny gummitetning vil eliminere hull mellom gulvet og dørene i hjemmet ditt. Vær nøye med ytterdører, garasjeporter og rundt vinduer. De fleste insekter og gnagere kryper fra grunnen. Vindusbrønner blir ofte glemt. Ta en runde rundt fundamentet og sørg for at ting er i tipp toppform før hvite ting samler seg på bakken.

Lagre ved borte fra hjemmet

forhindre mus ved å lagre ved borte fra huset

Bål er så koselige og er virkelig den perfekte atmosfæren for en natt i. Trehusdyr tar seg lett innendørs på tømmerstokker. Vær oppmerksom og bare sørg for å inspisere veden du skal ta inn. Børst av edderkopper, pass på at du ikke tar med eggeposer eller muserede inn i huset. Fuglereir, maurkolonier, kjedelige biller … jeg mener listen fortsetter og fortsetter med hva som kan leve i eller på tømmerstokker. Ikke engang få meg i gang med sopp.

Skadedyrsikker hagen din

rydde opp i hagen din

Å kaste det tørkede juletreet i hagen for å få det ut av huset er et flott første skritt for å forhindre et skadedyrproblem. Bare ikke la den ligge der i flere dager, ellers vil den bli et hjem for flere skapninger enn du kan forestille deg. Det er en god praksis å fjerne døde busker, greiner og fallne løv fra eiendommen din hele året som kan gi hekke- eller gjemmesteder for skadedyr. Selv om mygg ikke er en bekymring før temperaturen begynner å stige, ta en vane med å redusere tykk børste og samle vann der de kan formere seg. Varmere milde våte temperaturer vil få mygglarver til å klekkes.

Hvis du føler at du har tatt alle disse handlingene og du fortsatt finner noen skadedyr som dveler rundt, ring din profesjonelle skadedyrkontrolltjeneste for å få hjelp.

Scroll to Top